ÖLÜMDEN DÖNDÜ

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Ulus Anafartalar Caddesi'ni yıllardır kendine mesken edinen ve Başkent'te sahipsiz kalan 28 yaşındaki Hakan Batu, ölümden döndü. Betonun üzerinde donmak üzereyken ambulansla hastaneye kaldırılan Hakan’a sahip çıkacak kimse yok mu?

Habervaktim olarak dramını sık sık gündeme getirdiğimiz Hakan Batu'dan kötü bir haber geldi. Ulus Anafartalar Caddesi'ni kendine mesken edinerek bölgede bali çeken, sahip çıkılmadığı için sokaklarda yatıp kalkan, esnafın yardımıyla çoğu ihtiyacını karşılayan  28 yaşındaki Hakan Batu'nun yaklaşık bir hafta önce donarak ölme tehlikesi geçirdiği öğrenildi.

AMBULANS HAKAN'I ALMADI MI?
Hakan'ın öldüğünü zanneden Anafartalar esnafı ise Vakıfbank'ın önünde yatan Hakan'ın soğuktan donduğu için şok geçirdiği, bunun üzerine çevredeki vatandaşların hemen ambulansa haber verdi. Ancak intikal eden ambulans çalışanlarının  "biz bunu alamayız" diyerek çekip gitti. Durum üzerine bölgedeki polisler devreye girdi ve olay yerine yeni bir ambulans çağırıldı. Soğuktan elleri ve ayakları moraran Hakan'ın çevredeki en yakın hastaneye kaldırıldı. Soğuktan donan Hakan'ın hastaneden taburcu edilirken şu an bir arabada yatıp kalktığı öğrenildi.
ESNAF ÜZÜNTÜLÜ
Olan günü Hakan Batu'nun öldüğünü düşünen bölge esnafı üzüldü. Habervaktim'e konuşan Anafartalar esnafı, "Hakan'ı yıllardır tanırız. Bir kötü alışkanlığı baliydi. Burada kimseye zararı olmadan kendi halinde takılırdı. Esnaflar ona küçük de olsa yardım ederdi. Ölmesine üzüldük özellikle donarak ölmesi bizi daha da derinden yaraladı. Keşke devlet kurumlarımız Hakan'ı sahiplenip rehabilite etseydi onu kaderine terk etmeseydi" dedi. Ancak çok geçmeden Hakan’ın hayatta olduğu haberi geldi.
 

ANADAN BABADAN HAYIR YOK

Şu anda bir arabada yatıp kalkan, annesinin istemediği, babasının ise eşinin Hakan’ı istememesi sebebiyle evine almadığı Hakan’ın tek bir isteği var. O da sıcak bir yuva. Daha önce babasına defalarca, ‘Bana bir ev tut. Orada kalayım bari’ diyen Hakan bir an evvel bu sıcak yuvaya kavuşturulmalı ve rehabilite edilmeli. Henüz 28 yaşında bir gencin işsiz, güçsüz, bağımlı ve perişan bir vaziyette sokaklarda sahipsiz kalması reva mıdır? Söz konusu üzücü olay karşısında Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ne açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor.  

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.