ÖKÜZÜN TORPİLİ NERDEN?

ÖKÜZÜN TORPİLİ NERDEN?

Batıkent’te liselerin dibinde açılan Öküz adlı bar, öğrencilere kötü örnek olması ve yüksek düzeyde müzik nedeniyle vatandaşın tepkisini çekiyor ancak yetkililer bu durumu umursamıyor. Yetkililerin sorumsuz davranışı karşısında çileden çıkan vatandaşlar "

YÖNETMELİK AÇIK

"Umuma Açık Yerler Ve İçkili Yerler İle Resmî Veya Özel Öğretim Kurumları Arasındaki Uzaklıkların Belirlenmesine Dair Yönetmelik"e göre, içkili yerler ile okul binaları arasında en az 100 metre uzaklığın bulunması zorunlu. Sözkonusu okullar ile Öküz Bar neredeyse bitişik; o derece yakın birbirlerine. Öküz Bar, geçtiğimiz yıl açıldı ve nasıl ruhsat aldığı bilinmiyor.

ÖKÜZE DOKUNAN YOK

Vatandaşlar tepkili. "Mahalle arasında, okul dibinde bar açılmlasına nasıl müsaade edilir" diyor. Seslerini yetkilileri duyurmaya çalışan vatandaşlar, ilgililerin sorumsuzluğundan yakınıyor. Vatandaş yönetmelik ihlali, tepki ve şikayetlerine rağmen Öküz Bar'a dokunulmamasını "torpil"e bağlıyor. "Bu öküzlerin torpili nerden" diye sorun vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi'ne çağrıda bulunarak "Yeter artık, bu öküzlük son bulsun" diyor.

 

Kupüraltı: Habervaktim Öküz Bar skandalını daha önce de gündeme getirmişti. Ancak değişen birşey olmadı. Vatandaş tepkili ancak yetkililer sorumluluk almayınca, öküzlük aynen sürüyor.

 

HABERVAKTİM-

 

Yenimahalle Batıkent’te Celal Yardımcı Lisesi ile Kaynak Koleji’nin dibinde açılan Öküz adlı bar, öğrencilere kötü örnek olması ve yüksek düzeyde müzik nedeniyle vatandaşın tepkisini çekiyor ancak yetkililer bu durumu umursamıyor. Okul yakınında içkili mekanı yasaklayan mevzuatı ayaklar altına alan bu manzara karşısında yetkililerin sorumsuz davranması vatandaşı çileden çıkarıyor. Vatandaşlar "Bu öküzün torpili nerden" diye soruyor.

Yenimahalle’de büyük bir skandala imza atılarak kolej ve lisenin bulunduğu alanda bar ruhsatı verilmişti. Yasalara göre okulların çevresinde içkili mekânların açılması yasak ancak bu üç bara nasıl izin verildiği tartışması hala devam ediyor. Anadolu Lisesi ve özel bir kolejin bulunduğu alan Öküz Bar, Papper Mint Bistro ve Cafe, Duhb Linn adlı üç bar bulunuyor. Öğrenci velilerinin tüm itirazlarına rağmen barları kaldırmayan kamu kuruluşlarına veliler “kaldırın şu öküzleri burdan" şeklinde tepki gösteriyor.

YÖNETMELİK AÇIK

"Umuma Açık Yerler Ve İçkili Yerler İle Resmî Veya Özel Öğretim Kurumları Arasındaki Uzaklıkların Belirlenmesine Dair Yönetmelik"e göre, içkili yerler ile okul binaları arasında en az 100 metre uzaklığın bulunması zorunlu. Sözkonusu okullar ile Öküz Bar neredeyse bitişik; o derece yakın birbirlerine. Öküz Bar, geçtiğimiz yıl açıldı ve nasıl ruhsat aldığı bilinmiyor.

EMNİYET TOPU YENİMAHALLE’YE ATMIŞTI

Daha önce gazetemize konuşan Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri barlara ruhsat verme işleminin tamamıyla Yenimahalle belediyesine ait olduğunu söylemişti. “Yer tespiti belediyelere ait sadece biz asayiş yönünden inceleme yaparız diyen emniyet yetkilileri “Herhangi bir ihbar geldiğinde ulaşabilir miyiz o anlamda çalışma yaparız. Biz sadece asayiş ve güvenlik yönünde denetliyoruz. Ruhsata olumlu rapor vermek gibi bir görevimiz yok belediyeler ruhsat verme çalışmalarını kendileri yapar” dedi.

‘EMNİYET SAKINCASI YOK DEDİ’

Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü yalanlar şekilde Yenimahalle Belediyesi şu açıklamayı yapmıştı:  Önceden içkili yerler krokisi adı altında yerlerin çıkarılıyormuş. İçkili yerlerin ruhsat verileceği yerler belirleniyormuş. Bu bölgede o krokiye göre içki ruhsatlarının verilebileceği yerler içerisinde. Celal Yardımcı Lisesi ile o içkili mekânın yasal mesafesi var. Biz emniyete bu içkili mekânın ruhsatını vermeden bir yazı yazarak görüş istedik. İçkili mekân yetkilileri bize ruhsat için talepte bulunduklarında biz görüş istemişiz emniyette bize 'buraya ruhsat vermenizde hiçbir sakınca yok. Biz buraya ruhsat vermek zorundayız çünkü bütün yasal işlemleri tam. Vatandaşın talebi doğrultusunda yasal olan bir şeyi vermeme gibi bir durumumuz yok.

ÖZEL OKULDA KAPI OYUNU

Okul ile barların usulsüz şekilde yan yana olduğunu itiraf eden Yenimahalle Belediye yetkilisi gazetemize “Kolej sonradan çıktı. Kroki önceden çizildiği için okulun o bölgeye yapılması gerekiyor. Okul yönetimi de okulun giriş kapısını mekân tarafına değil de tam ters tarafa yapmaya gitmiş.  Burasıyla ilgili bir işlem yapılmayacak” açıklamasını yapmıştı.

YETKİLİLER TOP ÇEVİRİYOR

İnceleme başlattığını iddia eden Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği ise bu zamana kadar hiçbir girişimde bulunmadı. Velilerin çığlıklarını duymayan yetkililer adeta birbirleri arasında top çeviriyor. Açık açık yasalara aykırı olan barlar hakkında herhangi bir işlem yapılmamış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.