Okuyor OKUTUYOR

Okuyor OKUTUYOR

Açtığı Nezaket Okulları ve kitap okumaya verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken Selçuk Çetin başkanlığındaki Pursaklar Belediyesi, öğrenci ve velilere okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik yeni bir yarışma başlattı. 

Pursaklar’ın öğretmen kökenli Belediye Başkanı Selçuk Çetin, eğitim-öğretim ve okumaya verdiği büyük önemle dikkat çekiyor. Türkiye’de ilk ve tek olan Nezaket Okulları, Başkan Çetin’in projesi ve Pursaklar’da hayat bulmuş durumda. Başkan Çetin ayrıca, öğrenci ve veliler arasında yarışmalar düzenleyerek, kitap okuma alışkanlığı kazandırma hedefine doğru hızla ilerliyor.  

Selçuklu ve Osmanlı mimarisine hayat veren hizmet binalarının yanı sıra açtığı Nezaket Okulları ve eğitime verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken Selçuk Çetin başkanlığındaki Pursaklar Belediyesi, öğrenci ve velilere okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik yeni bir yarışma başlattı. 

BU YIL DA DÜZENLENİYOR
Pursaklar Belediyesi, 2016 yılında düzenlediği ödüllü kitap okuma yarışmasının bir benzerine bu yıl da imza atıyor. Pursaklar Kaymakamlığı ile Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği ödüllü kitap okuma yarışmasına ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile veliler ve halk katılabilecek. Katılımcılar kendilerine verilen listelerdeki kitapları okuyarak yarışmada bu kitapların içeriğinden sorulan sorulardan sınava girecekler.

AMAÇ OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK
Yarışmanın amacı kitap okumayı sevdirmek, öğrencilere ve halka kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçe’yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek, okuduğunu anlayabilmek, anladığını yorumlayabilmek, boş vaktin anlamlı ve verimli kullanılması, bilgili olma, doğruyu yanlışı ayırt etme, özgüven sahibi olma, empati kurabilme ve benzeri konularda öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak, gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu, gençler arasında düşen kitap okuma oranını artırarak ömür boyu devam eden bir alışkanlık haline getirmek, kitap okumanın beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlaması sebebiyle kitap okumayı günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmek. 

İŞTE DETAYLAR
Yarışma 4 ayrı kategoride yapılacak. Bu kategoriler “3. ve 4. sınıflar”, “5. 6. 7. ve 8. sınıflar”, “9. 10. 11. ve 12. sınıflar”, “veliler ve halk” başlıklarından oluşuyor. 
Pursaklar Belediyesi Kültür Komisyonu’nca her kategori için ayrı kitaplar belirlendi.
Yarışma 11.05.2017 tarihinde sona erecek.
Bu tarihte tüm katılımcı öğrenciler ile veliler ve halka aynı anda ortak sınav uygulaması yapılacak.
Sınavda katılımcıların elinde kalem, silgi ve benzeri malzemeler dışında hiçbir malzeme olmayacak.
Şartlara uymayan yarışmacıların yarışma hakkı tutanakla belirlenerek iptal edilecek.
Soru ve cevap anahtarları, İlçe Komisyonunca bir gün önce kapalı poşete konarak mühürlenecek.
Yarışma günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yarışma komisyonu poşetteki soruları getirip salon başkanına teslim edecek.
Yarışma ile ilgili genel bilgiler yarışma salonunda öğretmenlerce okunacak.
İlçe sınavlarında merkezi sistem sınav yönergesi şartları uygulanacak.
Her sınıfta 2 öğretmen gözetmen olarak bulunacak.

SORULARIN HAZIRLANMASI
Okul Müdürlükleri, Edebiyat, Türkçe öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerinden oluşturulan komisyona okula verilen 2 kitaptan listedeki kitaplardan soru hazırlatacak. Okul komisyonu kendisine verilen her kitaptan 20 olmak üzere toplam 40 soru hazırlayacak. Okul içi komisyonlar, en az 3 en fazla 5 öğretmenden oluşacak.
Hazırlanan sorular listelerdeki okunacak kitaptaki bilgiye bağlı kalınarak, kitabın konusu, yeri, zamanı, yazarı, şahıslar, olaylar vb. konuları kapsayacak.
Okulda kurulacak komisyon hazırlanan sorular içinden kaliteli ve özenli hazırlanmış olanları seçecek. Özensiz,internetten kopya edilmiş soru gönderen okullara Müdürlüğümüzce geri dönüş yapılacak. Sorular cevaplayacak öğrenci seviyesi göz önünde bulundurularak hazırlanacak.

PURSAKLAR’DAKİ ÖĞRENCİ VE VELİLER KATILABİLİR
Sınava yalnız Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan öğrenciler katılabilir. Veliler ile halktan yarışmaya katılmak isteyenlerin, Pursaklar bölgesine bağlı  okullardan herhangi birinde form doldurarak başvurmaları gerekiyor. Veliler ve halk başvurmuş olduğu okullarda sınava girecekler. Öğrenciler kendi okullarında sınava girecek. 

ÖDÜLLER
Yarışmada ilk ve ortaokul öğrencilerinden dereceye girenlere ayrı ayrı dizüstü bilgisayar, tablet ve dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek. Lise ve veliler ile halktan dereceye girenlere de dizüstü bilgisayar, tablet ve android cep telefonu hediye edilecek.
İlgililer detaylı bilgilere Pursaklar Belediyesi’nin resmi internet adresinden ulaşabilirler. 

FEYZULLAH DOĞRU / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.