Okullarda veli şiddetine dur deme vakti

Okullarda veli şiddetine dur deme vakti

Eğitim Bir Sen Ankara 3 No’lu Şube, Keçiören İsmail Enderuni Ortaokulu’nda bir veli tarafından fiili saldırıya uğrayan Z.E. adlı öğretmene destek ve moral ziyaretinde bulundu.

Ziyarette açıklama yapan Eğitim Bir Sen 3’nolu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, mesleğin bu tarz olaylarla toplum nezdinde itibarsızlaştırıldığını belirterek bu tarz üzücü olayların önüne geçebilmek için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

İtibarsızlaştırılmasına dur demeliyiz

Ziyaret sırasında açıklama yapan Eğitim Bir Sen Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy bu tarz olayları zaman zaman yaşadıklarını belirterek bu tarz haberleri üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti. Aydınsoy, “Ne yazık ki bu olayları zaman zaman yaşıyoruz. Öğretmenler olarak bizim yaptığımız iş dünyanın en değerli işidir. Hastalanan bir insana tıbbi yardımda bulunmak nasıl kutsal bir görevse, toplumun geleceğini şekillendirmekte en değerli işidir. Kutsal bir meslek olan öğretmenlik toplum nezdindeki saygınlığını kaybetmesi ve itibarsızlaştırılmasına dur demeliyiz” dedi.

Çocuklarınızın yanında öğretmeni eleştirmeyin

Velilere çağrıda bulunan Aydınsoy, “Öğretmenin haksız olduğu durumlarda bile çocuklarının yanında öğretmeni eleştirmemesi gerekiyor. Çünkü öğrencinin gözünde değerini yitiren öğretmen çocuklara rol model olamaz. Bu ülkede öğretmene verilecek değer öğretmenin ihtiyacı olduğu için değil bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın ihtiyacı olduğu için verilmelidir. Dünyanın en değerli işini yapan öğretmenler olarak toplum nezdindeki saygınlığı ve itibarı kazanmak bizlerin elindedir. Bu gibi üzücü olayların üzerine giderek, bunlardan ders çıkararak fırsata çevirmeliyiz” diye konuştu.

 “Öğretmenlerin artık hak ettiği değeri görmesi lazım”

Ülkenin eğitiminin sorunlarını ve çözüm yollarını bildikleri belirten Aydınsoy, eğitimciler olarak birlikte hareket ettikleri halde eğitim konusunda aşılamayacak engel olmadığını söyledi. Bir veli tarafından fiili saldırıya uğrayan Z.E yaşanan durumun üzüntü verici olduğunu belirterek şu ifadeleri kaydetti, “Böyle bir olay keşke hiç yaşanmasaydı. Bizim için çok zor bir durum. Biz görevimizi yapmaya çalıştık fakat insanların annelikten veli olmaktan anladığı çok farklı olabiliyor. Öğretmenlerin artık hak ettiği değeri görmesi lazım.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.