Okullarda uyum zili çaldı: Binlerce minik ilk kez okullu oldu

Okullarda uyum zili çaldı: Binlerce minik ilk kez okullu oldu

Okulların açılmasına günler kala okul öncesi ve birinci sınıfa giden çocuklar için okullarda ‘uyum’ zili çaldı. Altındağ Şehit Onur Doğan İlkokulu'ndaki öğrenciler, ilk kez okul bahçesinde sıraya girerek, okul sıralarına oturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ‘okullara uyum haftası’ programı kapsamında, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıflar için ‘uyum’ eğitimi başladı. Milli Maarif Kongre kararlarınca bir hafta boyunca seminer verilecek olan öğretmenler, bir gün boyunca çocukların eğitim ortamına, öğrencilere ve öğretmenlerine alışmalarını sağladı. Bu kapsamda okula başlayan onlarca Altındağlı minik, Şehit Onur Doğan İlkokulu bahçesinde sıraya girdi. Okul açılış töreninde konuşan okul müdürü, minik öğrencilere başarı dilekleri sunarken, velilere de ‘hayırlı olsun’ şeklinde konuştu. Çocukların heyecanı ve mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

TANIŞMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

"Uyum" eğitimi için ilk zil çaldı. Okullarda çocuklar ilk kez sıra kokusu alırken, veliler için de çeşitli tanışma etkinlikleri düzenlendi. Ailelerle tanışma toplantısı düzenleyen öğretmenler, onların iletişim bilgilerini aldı. Normalde 2-6 Eylül tarihleri arasında bir hafta boyunca sürecek uyum haftası, yeni eğitim modeli ile ilgili öğretmenlere verilecek seminerler dolayısıyla bir gün sürdü. Öğrenciler, bir günlük eğitimlerinde arkadaşları ve öğretmenleri ile tanışarak güzel ve eğlenceli bir gün geçirdi.

gazeteilksayfa-2.jpg

İLK GÜN HEYECANLI VE SUNUMLA GEÇTİ

Altındağ Şehit Onur Doğan İlkokulu’nda uyum haftasının ilk günü velilere "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapılarak başlandı. Aynı gün, çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtıldı. Ailelerle iletişim grupları oluşturan öğretmenler, eğitim-öğretim yılı boyunca sürekli iletişim halinde kalacaklarını bildirdi.

EVLATLARINI BÖYLE GÖRMEK MUTLU ETTİ

Aileler, çocuklarını okul sıralarında ve masalarında görmekten mutlu olduklarını ifade etti. Minik Alperen’in annesi Özlem Şahin, çocuğunu okul kıyafetiyle görmekten dolayı duygulandığının altını çizerek; “Yeni doğduğu zamanı hatırlıyorum. Ne çabuk büyüdü de bugün okula başladı. Hem çok mutlu hem de çok gururluyum. İnşallah üniversiteye gideceği günü de üniversiteden mezun olacağı günü de görmek nasip olur. Tüm çocuklara ve ailelerine başarı dolu bir yıl diliyorum” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.