Okullarda ilk ders: Çanakkale'den Gazze'ye bağımsızlık mücadelesi

Okullarda ilk ders: Çanakkale'den Gazze'ye bağımsızlık mücadelesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda açıldığında ilk konunun Çanakkale'den Gazze'ye bağımsızlık mücadelesi olacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, okullarda yeni dönemin "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" temalı dersle başlayacağını duyurdu. Bunun yanı sıra, 28 Şubat sürecinde zarar gören mesleki eğitimin güçlendirilmesine dair önemli adımlar atılacağını vurguladı.

Bakan Tekin, özellikle 2014 yılından itibaren mesleki eğitim alanında yapılan reformlara dikkat çekerek, sektör iş birlikleri ile oluşturulan meslek liseleri, iş başı eğitimlere verilen kamusal destek, stajyerlerin sigortalanması ve MESEM'lerin zorunlu eğitimin bir parçası haline getirilmesi gibi adımların önemini belirtti. Yeni dönemde bu adımların devam edeceğini ve mesleki eğitimde öğrenci sayısının %15 oranında arttığını ifade etti. 10 Ağustos’ta onaylanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile bu alanda yeni uygulamaların hayata geçirileceğini ve temel hedeflerinin "Herkesin Bir Mesleği Olmalı" ilkesi olduğunu söyledi.

Bakan ayrıca, mesleki eğitim mezunlarının istihdamını artırmak amacıyla 4 yeni okul modeli geliştirdiklerini açıkladı. Bunlar; “bölge”, “ihtisas”, “sektör içi” ve “sektöre entegre” okul modelleri olacak. Bu modellerin yanı sıra, ortaokullarda "Zanaat Atölyeleri" kurulacağını ve Ahilik kültürü ile girişimcilik derslerinin de müfredata ekleneceğini belirtti. Sektörün ihtiyaçlarına yönelik nitelikli eleman yetiştirmek için her türlü öneriye açık olduklarını da ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.