Okullar, eğitimin olmadığı zamanlarda gençlerin hizmetine açılacak

Okullar, eğitimin olmadığı zamanlarda gençlerin hizmetine açılacak

Cumhur İttifakı’nın Pursaklar adayı Ayhan Yılmaz, ilçedeki okulların bahçeleri ve spor salonlarını eğitim-öğretim vakitleri dışında halkın istifadesine sunmak, okulları daha kullanılabilir hale getirmek için proje hazırladıklarını açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, 31 Mart seçim çalışmalarıyla ilgili gazetemize konuştu.

“Başladığımız günden bugüne daha iyiye gidiyoruz” diyen Yılmaz, “Sanki dün başlamış gibi aynı aşkla, aynı heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 1 Ocak itibariyle sahaya indik. Bu zamana kadar hemen hemen esnaf taramalarının birçoğunu bitirdik. İnşallah seçim gününe kadar gidilmedik yer bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. 

SEÇİMDEN SONRA DA HALK ZİYARETLERİ DEVAM EDECEK

Sahadaki seçim çalışmalarında olumlu dönüşler aldıklarını kaydeden Yılmaz, “Hemşerilerimiz ziyaretlerimizden çok mutlu oluyorlar ve seçimden sonra da bu ziyaretlerin devam etmesini istiyorlar. Seçimden sonra da gönül belediyeciliği kapsamındaki halk ziyaretlerimiz devam edecek. En önemli projelerimizden bir tanesi zaten halk günleri, gönüllere dokunma. Göreve gelmemiz ile birlikte halkımıza sıkça giderek onların halini, hatırını sorarak veya onlar geldiğinde onları dinleyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bundan önceki görevlerimde de bunları sıkça yaptım, bu görevlerin yabancısı değilim. İsteyerek, severek yaptığımız bir çalışma. inşallah göreve geldiğimizde de bu çalışmayı devam ettireceğiz” dedi.   

ULAŞIM VE ASFALT MÜJDESİ 

Seçim ziyaretleri kapsamında kendisine en çok iletilen ulaşım ve asfaltla alakalı isteklerle ilgili açıklama yapan Yılmaz, “Şu anda asfalt sezonu olmadığı için sadece acil olanları yapabiliyoruz. Havalar iyice ısındıktan sonra yani Nisan itibari ile sıkıntılı olan yerlerin tamamı elden geçecek. Vatandaşlarımızın o konuda rahat olsun. Ulaşımla alakalı da EGO Genel Müdürlüğümüzle görüşüyoruz. Çok ivedi problemleri çözüyoruz. Örnek vereyim Ayyıldız, Danyıldız ve Mimar Sinan bölgelerinde Pursaklar Devlet Hastanesi’ne tek otobüsle gitmek için yoğun bir talep vardı, onu karşıladık şimdi o mahallelere ring yapan bir hat (434 numaralı) var. O hat hem Pursaklar Kaymakamlığına hem de Pursaklar Belediyesi’ne gidiyor. Daha önce indi bindiler oluyordu bu ring yapan hat ile şimdi o kalktı. Tek otobüsle hemşerilerimiz gidebiliyor. Yine Ayyıldız, Danyıldız ve Mimar Sinan bölgelerinde otobüsler saatte bir sefer idi şimdi 40 dakikaya düşmesini sağladık. Ayyıldız’da son otobüs akşam 9.30’du 10.30’a çıkmasını sağladık” diye konuştu. 

3 NOKTADA TANZİM…

Pursaklar’da 3 noktada sebze ve meyve tanzim satış noktası olduğunu belirten Yılmaz, “Bir tanesi Hicret Cami’nin önünde bir tanesi Saray’da. Ayyıldızlı vatandaşlarımız da istedi bir tane de oraya tanzim çadırı kurdurduk” sözlerini kaydetti. 

ÇÖZÜM BELEDİYECİLİĞİ 

Sahada seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan projelerini anlattığını bir yandan da sahada iken kendisine iletilen istek ve talepleri ikili ilişkilerini ve geçmişteki tecrübelerini kullanarak çözüme kavuşturduğunu anlatan Yılmaz, “Hizmetlerimiz daha da artarak devam edecek. Şimdi bir yandan kampanya yürütüyoruz bir yandan da insanların istek ve taleplerine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ama seçimden sonra daha yoğunlaşacağız. Belediyede sizin kontrolünüzde bir sürü insan olacak. Onlar sizin eliniz, kolunuz, ayağınız olacak. Olayları takip etmek veya sonuca ulaşmada daha hızlı hareket etmenizde vesile olacak” dedi.

Yılmaz, göreve gelmeleri halinde kendilerine şikayet gelmeden sorunları ivedilikle çözen belediye olacaklarını belirtti.  

PURSAKLAR’A 2 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN…

Pursaklar sınırları içerisinde yapılması planlanan yeşil alanlarla ilgili bilgi veren Yılmaz şunları söyledi: “Bir tanesi Karaköy Millet Bahçesi 1 milyon 400 bin metrekare, bir tane Otonomi fuar alanının yanına 850 bin metrekarelik bir millet bahçesi, yine Gümüşoluk’a bir millet bahçesi, yine 150 bin metrekare Tebessüm Parkı’nın yanına Huzur Parkı projemiz var. Bizim sınırlarımız içerisinde değil ama bizi ilgilendiren Hacıkadın Deresi Millet Bahçesi projesi var. Bu proje hemen çevre yolunun çevresinden başlıyor Gökçek Parkı’na kadar devam ediyor 1 milyon  480 bin metrekare. Alan olarak Keçiören’de gözüküyor; ama çevre yolunun altından oraya bir geçiş var. O alanı genişleterek, Aydıldız, Danyıldız ve Mimar Sinan Mahallesi’ndeki hemşerilerimizin rahat kullanabileceği bir millet bahçesi. Böyle olunca 2 milyon metrekareden daha fazla bizim erişebileceğimiz, Pursaklar halkımızın hafta sonlarını eşleriyle, çocuklarıyla rahat bir şekilde geçirebilecekleri bolca yeşil alan olacak.” 

OKULLARIN BAHÇELERİ SPOR MERKEZLERİ OLACAK

İlçe halkının ve özellikle gençlerin boş vakitlerini doğru yerlerde geçirmeleri ile alakalı Gençlik ve Spor Bakanı’nın teklifi ile çok önemli bir proje hazırlığında olduklarını açıklayan Yılmaz şunları kaydetti:

“Geçenlerde Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’nu ziyaret ettik. Bakanımızın bize enteresan teklifi oldu. ‘Biz arsa temininde sıkıntı yaşıyoruz. Acaba okulları bu konuda değerlendirebilir miyiz? Her mahallede okul var ve bunların kocaman bahçeleri ve kocaman salonları var. Bu salonlar ara tatil ve 3 aylık yaz tatilinde boş duruyor. Okulun kapalı saatlerinde boş duruyor. Biz bakanlık olarak gençlerimizin hem bilgiye ulaşmalarında hem de spor yapmalarında buralara bir takım imkanları getirsek, başlarına da hocalar koysak buraları kullanabilir miyiz? dedi. Ben de ‘Kullanabiliriz’ dedim. Bu teklifi Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze söyledik, onlar bunun üzerine çalışıyorlar. Birkaç pilot okul belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı aralarında protokol yapılır. İnşallah bu Türkiye’de ve ilçemizde faaliyete geçerse çok güzel bir proje olur.  Hatta camilerin boş alanları bile kullanılabilir.” 

TRAFİK SORUNU ORTAK AKILLA ÇÖZÜLECEK

Pursaklar’ın merkezindeki trafik sorununa ilişkin ise “Trafik düzenlemesiyle alakalı özellikle eski Pursaklar’da merkez caminin olduğu bölgede yeni trafik düzenlemesi yapmak gerekiyor. Çünkü sağlı sollu parklar var, bundan dolayı iki araç yan yana geçemiyor ciddi sıkıntılar oluyor. Seçimden sonra Ankara Büyükşehir Trafik Daire Başkanlığı, Emniyet ile görüşerek bölgedeki esnafların ve vatandaşlarımızın da düşüncesini alarak bir düzenleme yapmak istiyoruz” sözlerini aktardı.  

13 MART’TA CUMHURBAŞKANI PURSAKLAR’DA  

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Mart’ta Pursaklar’ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Bulvarı’nda saat 13.00’da vatandaşlara hitap edecek. 

YILMAZ’IN PROJELERİ…

Cumhur İttifakı’nın adayı Ayhan Yılmaz’ın açıkladığı projelerden bazıları ise şöyle: "Okçuluk ve Binicilik Parkı, Köy ve Mahalle Konakları, İslam Bilim Ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Pursaklar Kültür Gezileri, Medeniyet Pınarı Tarihi Dokuya Uygun Su Sebili, Butik Müze, Pursaklar Şehir Müzesi, Aile, Çocuk ve Gençlik Eğitim Akademisi, Kitap Kafe, Engelliler Dayanışma Merkezi, Çocuk Trafik Eğitim Uygulama Pisti, Eğlenceli Kültür Sanat ve Bilim Merkezi Projesi, Ücretsiz İnternet Erişimi Park Sayısının Arttırılması, Bisiklet, Scooter, Kaykay, Paten Pisti, Su Oyunları Eğlence Parkı, Yeni Nesil Ekolojik Okul ve Sera Projesi, Aromatik Tıbbi Bitkiler Araştırma Eğitim Satış Merkezi, Yenilenebilir Enerji, Bebek Emzirme Bakım Merkezleri, Çok Amaçlı Semt Pazarları, Çok Amaçlı Semt Spor Sahaları, Cenaze ve defin İşlemlerinin Geliştirilmesi, Pursaklar Belediyesi Aşevi Projesi, Atık Geri Dönüşüm Sistemlerinin Geliştirilmesi, Akıllı Yeraltı Çöp Konteynırlarının çoğaltılması, Pursaklar İstişare ve Halk Günleri, Pursaklar ve Saray Giriş Yıllarının yapılması, Karacaören TOKİ Çevre Yolu Bağlantısı, Esenboğa Metro Projesi, Altınova İmar Revizyon Çalışması, Pursaklar Modern Sanayi Sitesi, Bedesten Otantik Festival Meydanı, Tarihi Şehir Meydanı Projesi, Pursaklar Yöresel Ürünler Pazarı, Gümüşoluk Göleti Rekreasyon Projesi, Karaköy Millet Bahçesi, Macera Ormanı Masal Şehri, Altınova Tabiat Parkı, Huzur Parkı, Organik Tarıma destek ve Teşvik, Tohum Eleme ve İlaçlama Tesisi, Ortak Tarım Makineleri Parkı, Mobil Kesimhane.”

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.