Öğretmenlik meslek kanunu teklifi Meclis'te

Öğretmenlik meslek kanunu teklifi Meclis'te

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümüne ilişkin görüşmeler tamamlandı. Görüşmeler sırasında, teklifin aceleyle hazırlandığı ve öğretmenlerin taleplerini karşılamadığı eleştirileri yapıldı.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, iktidarın sorunları çözüyormuş gibi göründüğünü ancak talepleri dikkate almadığını öne sürdü. Özdağ, teklifin hazırlık sürecinde öğretmenlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin görüşlerinin alınıp alınmadığını sordu. Eğitim sisteminde kaos yaşandığını belirten Özdağ, teklifte öğretmenlerin haklarına ilişkin düzenlemelerin yer almadığını öne sürdü.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, teklifin komisyon sürecinde de görüşlerin görmezden gelindiğini belirterek, "Teklif, biriken sorunları çözemeyecektir. Mesleğin tanımını, 1 milyonu aşan öğretmenin menfaatini gözetecek, mali ve sosyal haklarını iyileştirecek bir madde yok." ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM YÖNETİCİLERİNE EĞİTİM GELİYOR"

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, eğitimin dinamik bir alan olup sürekli yenilik istediğini belirtti. Selvi, "Türkiye ilk defa öğretmen almıyor. Bir tane çocuğumuzun hakkının yenmesine hiçbirimiz razı olamayız." dedi. Selvi, teklifin öğretmenlerin atama, yer değiştirme, özlük hakları ve Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasına ilişkin düzenlemeler içerdiğini vurguladı. "Üniversiteler akademik eğitimi verirler, üniversitelerden yetişenleri akademi ile ilişkilendirmemizin sebebi mesleki gelişim ile ilgili bir husus. Eğitim yöneticilerine ilk defa eğitim geliyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.