Öğretmenler Ulus Meydanı’nda: Verilen mülakat sözü unutuldu

Öğretmenler Ulus Meydanı’nda: Verilen mülakat sözü unutuldu

Yurdun dört bir yanında atama bekleyen binlerce öğretmen, mülakat kararına karşı Ankara’ da buluştu. Atanamayan ve mülakatlarda elenen öğretmenler Ulus Meydanı’nda bir araya gelerek mülakatın kaldırılması için seslendiler.

Yurdun dört bir yanında atama bekleyen binlerce öğretmen, mülakat kararına karşı Ankara’ da buluştu. Atanamayan ve mülakatlarda elenen öğretmenler Ulus Meydanı’nda bir araya gelerek mülakatın kaldırılması için seslendiler. Meydana tabut getirilerek, öğretmenlerin diplomalarının tabutun içerisine attı. Ailesi, arkadaşı ve çocuğuyla birlikte meydanda mülakat kararına hayır diyen öğretmenler bir önce atamaların belli olmasını istedi.

3333.jpg

“135 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI NASIL KAPANDI”

572 bin atanamayan öğretmen adına meydanda olduklarını dile getiren Genç Eğitim Sendikası Genel Başkanı Aras Ali Altıntaş, mülakat ve atama ile ilgili şunları aktardı:

“Nisan 2023'te Sayın Cumhurbaşkanımız hem bir kongrede hem de çıkmış olduğu canlı yayında kamuda mülakatın kaldıracağını, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre atamalarının gerçekleşeceğini söylemişti. Ak Parti seçim beyannamesinde ve seçim videolarında da öğretmenlere de mülakatın kalkacağını müjdeleyen ve belgeleyen videolar kullandı. Bunun yanında 12 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminden tam 2 gün önce, Milli Eğitim Eski Bakam ve şu an Ordu Milletvekili olan Sn. Mahmut Özer Ntv tarafından düzenlenen programda moderatörün sorusu üzerine "Artık öğretmenlere mülakat yapmayacağız. KPSS tek kriter olacak" vaatlerini Cumhurbaşkanımızın sözünü referans alarak canlı yayında dile getirmişti. Gelelim atama sayılarına soruyorum, Sayıştayın raporuna göre 135 bin öğretmen açığı 2023 de nasıl kapandı”

1111.jpg

80 BİNE YAKIN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN

Alanın da yetkin olmayan özlük ve ekonomik olarak hakları olmayan 80 bine yakın ücretli öğretmenin okullarda öğrencilerle bir arada olduğunun altını çizen Altıntaş, “2023 de 45 bin ilk öğretmen ataması ve 3500 engelli öğretmen atamasıyla nasıl kapanmış olur? Eyt kapsamında emekliliğe ayrılmış öğretmenleri de düşünürsek, öğretmen ihtiyacı yok mu, tabi ki var ama siz alanın da yetkin olmayan özlük ve ekonomik olarak hakları olmayan 80 bine yakın ücretli öğretmenle çalışmayı tercih ediyorsunuz. Hem atama bekleyen öğretmeni, hem de ücretli öğretmen dediğiniz sistemle öğrencileri mağdur ediyorsunuz. Hani tarihin en büyük atama sözü nerde? Son 2 Yılda atama bekleyip de intihar eden 45 öğretmen var Bunun hesabını kim verecek” şeklinde konuştu.

ogretmn.jpg

“GENÇLİK DEVLETİNE GÜVENDİ”

Milli eğitim bakanlarının çelişkili tutumlarından dolayı devlete olan güvenin sarsılmasından bu gençleri kurtarın diyen Altıntaş, sözlerine şu şekilde devam etti:

“2023 Mayıs genel seçimlerinde bu gençlik devletine güvendi. Önümüzde yerel seçim var. Bilin ki bu gençler bir daha kandırılmalarına izin vermeyecek, sandıkta bunun cevabını verecektir. Bu vatan, bu bayrak kolay kazanılmadı. 572 bin atanamayan öğretmenler adına bugün Genç Eğitim Sendikası olarak buradayız”

111123123.jpg

“MÜLAKATSIZ 100 BİN ÖĞRETMEN TALEBİMİZDİR”

Mülakat liyakatin katilidir ve burada cenazesi kalkacak olan yıllarca emek verdikleri diplomalarıdır diyen Altıntaş, “Mülakatsız 100 Bin öğretmen ataması talebimizdir, öğretmenlere desteğimiz tamdır. Bu talep karşılanmadığında sizin üniversitenizden başarıyla mezun olmuş, kpss sınavında başarısını göstermiş bu genç kardeşlerim, eşitsizliğin simgesi mülakat sistemiyle yüz yüze bırakılır, bir de yeterli atama sayısı verilmezse diplomaları kararlarınızla tabutların içine girmiş olacak. Mülakat liyakatin katilidir ve burada cenazesi kalkacak olan yıllarca emek verdikleri diplomalarıdır. Bu nedenle bizde bugün buradan bu gençlerin diplomalarının cenazesini kaldırdık. Görmeyen gözlere duymayan kulaklara inat mülakatsız 100 bin atama alana kadar mücadelede birlikteyiz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Rüveyda Aslıipek / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.