Öğrencilerini bekliyor: Yeni Gezeravcılar yetişecek

Öğrencilerini bekliyor: Yeni Gezeravcılar yetişecek

Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay teknolojileri okulu Elmadağ Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni öğrencilerini bekliyor.

Savunma sanayide yerli ve milli teknolojileriyle ön plana çıkan Türkiye’de uzay misyonu kapsamında Türkiye’nin ilk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in de uzayda görevler gerçekleştirmesinin ardından havacılık ve uzay alanına merakı artan öğrenciler bu alanda eğitim veren okulları araştırıyor.

havacilikuzayokul2.jpg

ANKARA’NIN EN İYİLERİ ARASINDA

Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor. Okul aynı zamanda Ankara’nın en iyi liseleri arasında bulunuyor. 60 öğrenci kontenjanı 482.9 puanı ve 1,02 yüzdelik dilimiyle ilk 10’da yer alıyor.

Elmadağ Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi savunma sanayide büyük başarılara imza atan Türkiye’de; uzaya ilk astronotların gönderilmesinin ardından öğrencilerin merakının arttığı havacılık ve uzay teknolojileri alanında yeni öğrencilerini bekliyor. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan lise geçtiğimiz günlerde açıklanan LGS sonuçlarıyla birlikte 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Dönemine hazırlanıyor. Aynı zamanda Ankara’nın en iyi liseleri arasında bulunan okul; Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Türkiye’nin ilk uçak üreticisi Vecihi Hürkuş gibi havacılık ve uzay teknolojisi alanında önemli isimler yetiştirmeyi hedefliyor.

havacilikuzayokul3.jpg

HAVACILIK VE UZAY HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Elmadağ’da 25 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay teknolojileri lisesi özelliğine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini alan okul 28 Haziran’da başlayan tercih süreciyle birlikte merak ediliyor. Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi savunma sanayi teknolojileri ile havacılık ve uzay teknolojileri alanında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor. Okul, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde yeni Alper Gezeravcılar ve Vecihi Hürkuşlar hedefiyle hayali havacılık ve uzay olan öğrencilerini bekliyor.

havacilikuzayokul4.jpg

63 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI

Geçen yıl açılan Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 63 öğrencisiyle eğitim vermeye başladı. Okulda 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı dahil 5 yıl süreyle eğitim öğretim veriliyor. Okul 60 öğrenci kontenjanı 482.9 puanı ve 1,02 yüzdelik dilimiyle Ankara’nın en iyi liseleri arasında ilk 10’da bulunuyor. Havacılık ve uzay teknolojisi alanında tasarım ve imalat, itki sistemleri ile elektronik sistemler dalı bulunan okulda öğrenciler 10. Sınıf itibariyle dal seçimi yapıyor. Okulu il ve ilçe dışından seçecek öğrenciler için 200 yatak kapasitesine sahip pansiyonu da yer alıyor.

havacilikuzayokul5.jpg

SEÇİLMİŞ EĞİTİMCİLER ÖĞRETİYOR

Proje okulu kapsamında olan Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan eğitimciler seçilerek alınıyor. Okul müfredatının Savunma Sanayi Başkanlığı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TAİ ve TEİ temsilcileri ile alan öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından hazırlandığı kaydediliyor. Okulu tercih eden öğrenciler 1 yılı hazırlık 5 yıllık eğitimin ardından Yükseköğretime Geçiş Sistemi sınavına girerek kazanmaları durumuna 2 yıllık ön lisans veya 4 yıllık lisans (4 yıllık) programlarına yerleşebiliyor. Öğrencilerin alanında eğitim almaya devam etmek istemesi durumunda meslek yüksekokullarına geçişte ek puan veriliyor.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.