Öğrencilere ücretsiz verilen kitapları hem attılar hem yaktılar

Öğrencilere ücretsiz verilen kitapları hem attılar hem yaktılar

Saray Cumhuriyet Mahallesi'ndeki okullara metrelerce uzaklıkta bulunan boş bir arazide, 4-5 adet ortaöğretim ders kitabı yakılmış ve tahrip edilmiş vaziyette bulundu.

Pursaklar Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 5 yıldızlı özel bir otelin hemen yan tarafındaki boş arazide, öğrencilere devlet tarafından ücretsiz verilen ortaöğretim ders kitaplarının kimliği belirsiz kişiler tarafından hem tahrip edildiği hem de yakıldığı görüldü. Bölgedeki ilk ve ortaöğretim okullarına da metrelerce uzaklıktaki boş arazide yakılan 12. sınıf ortaöğretim kitaplarının içler acısı hali görenleri üzdü. Devlet tarafından öğrencilere  ücretsiz verilen kitapların bu şekilde kullanılamaz hale getirilmesine şahit olan mahalle sakinleri bu duruma tepki gösterdi. 

MAHALLELİNİN YÜREĞİNİ SIZLATTI

Söz konusu kitapları boş arazide yakılmış bir şekilde bulan mahalle sakini Ayhan Aydın, "Geçtiğimiz günlerde protokol yolundan evime doğru giderken yakılmış bir vaziyette yerde duran 4-5 tane ders kitabını gördüm çok sinirlendim. Görür görmez, biraz kullanılabilir olan kitapları hemen elime aldım. Bu kitaplar daha fazla zarar görmemesi için evime getirdim. Öğrencilerin elinde olması gereken bu kitapların yakılması ve yırtılmasına üzüldüm. Çünkü bu kitapları devletimiz, öğrencilere ücretsiz  veriyor. Bunlarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Kitapları bulduğum Esenboğa Oteli'nin hemen yanındaki boş arazide öğrenciler sürekli boş vakitlerinde zaman geçiriyor. Bu noktaya okullar yakın mesafede olduğu için sık sık öğrencileri burada görüyorsunuz. Kitapların yakılmaması için tedbir alınmalı. Sonuçta o kitaplar hepimizin vergileriyle basılıyor. Öğretmenlerimizin de öğrencilere uyarılarda bulunmalı" dedi. 

190 MİLYON ÜCRETSİZ DERS KİTABI DAĞITILMIŞTI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 600 çeşit olmak üzere, toplamda 190 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtmıştı. 18 milyonun üzerinde öğrenciye dağıtılan  bu ders kitaplarının bir kısmının bilinçsiz öğrenciler tarafından tahrip edildiği düşünülüyor.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.