Öğrencilerden Mehmetçiğe Afrin desteği

Öğrencilerden Mehmetçiğe Afrin desteği

Keçiören Atatürk İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paraları, Afrin operasyonu için Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

Keçiören Atatürk İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek Afrin Operasyonu’na destek için harçlıklarından biriktirdikleri paraları Mehmetçik vakfına bağışladı. Yaklaşık 6 bin lira toplayan öğrenciler Afrin’de şehit olan Mehmetçikleri de unutmayarak şehitler için anma programı düzenledi.

Şehitler unutulmadı

dsc_1029.jpg

Harçlıklarından biriktirdikleri paralar ile Afrin Operasyonu’na destek amaçlı Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunan Keçiören Atatürk İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri Afrin şehitleri için anma programı düzenledi. Programa Mehmetçik Vakfı Bağışlar Müdürü Emekli Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, Okul Aile Birliği ile birçok öğrenci ve öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan program Kur’an’ı Kerim tilaveti ve şehitleri anma etkinliği ile sona erdi.

1 haftada 5 bin 700 lira toplandı

dsc_0936.jpg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Yüksel Gülek, “Bizlerin burada hayatlarına devam etmesini sağlayan Mehmetçiklerimizi bir nebze olsun anlama adına bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Okul olarak Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek için bir yardım kampanyası başlattık. Kampanyanın ilk haftasında 5 bin 700 lira toplayarak Mehmetçik Vakfı’na yardımda bulunuyoruz” dedi. İslam dininin güven ve teslimiyet dini olduğunun da altını çizen Gülek, dünyada barışın devamı için öğrencilere ihtiyacımız olduğunu söyleyerek öğrencilere, ”Gönlünüz de barış, huzur ve kardeşlik olsun” dedi.

“Türk milletinin gönlü engindir”

Programda söz alan Mehmetçik Vakfı Bağışlar Müdürü Emekli Jandarma Albay Dursun Ertuğrul ise bağış miktarının 1 lirası ile bin lirası arasında bir fark olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi, “Bağış miktarının 1 lirası da aynıdır, bin lirası da aynıdır. Sizin gönlünüze bu kadar bir miktar girmiş. Bunun her kuruşunun çok kıymetli yerlere gideceğini bilmenizi istiyorum. Yüce Türk milletimizin gönlü her zaman engin ve zengindir”

Bağış miktarı 10 kat arttı

Mehmetçik Vakfı’nın 1982 yılında kurulan bir sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Albay Ertuğrul,                              “Vakfımızın amacı vatani görevini yaparken şehit olan Mehmetçikler ile onların yakınlarına ömür boyu destek olmaktır” dedi. Son günlerde bağış miktarının 10 kat arttığını da belirten Emekli Albay Ertuğrul, yüce Türk milletinin gönlünün zengin olduğunu ifade ederek Türk milletine ve öğrencilere yaptıkları bağışlar için teşekkür ederek öğrencileri tebrik etti. 

Bu vatanın sizden başka teminatı yoktur

Programın kapanış konuşmasını yapan Sur şehidi Gökhan Osman Karaduman’ın babası İsmail Karaduman etkinliği hazırlayan öğrencilere ve idarecilere teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi, “Sizleri gördüğüm zaman geleceğimizin teminat altında olduğunu hissediyorum. Şehit abi ve ablalarınızın izinden gidin. Bu vatanın sizden başka teminatı yoktur. Hepinize teşekkür ediyorum” 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.