ÖĞRENCİLERDEN “KUTLU” ANMA

ÖĞRENCİLERDEN “KUTLU” ANMA

Keçiören Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Kutlu Doğum haftası nedeniyle Peygamberimiz Hz. Muhammed’i anma ve anlama kapsamında duygu yüklü bir programa imza attı.

GÖSTERİLER TAM NOT ALDI

Kur’an tilaveti ile başlayan program, Peygamberimizi anlatan sinevizyon, slaytlar; tiyatro, şiir, hadis yarışmaları ve ilahiler ile devam etti. Genç öğrencilerin ortaya koydukları performanslar nedeniyle izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Programda katılımcılara Peygamberimize duyulan muhabbetin sembolü olan gül ve gül suyu hediye edildi.  Öğrencilerin sergiledikleri gösteriler ve Peygamberlerine duydukları sevgi ise izleyicilerden tam not aldı.

PEYGAMBERİMİZİN AHLAKI KUR’AN’DIR

Programa katılan TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu “Hz. Muhammed insandır, ama insan gibi değildir bilakis o taşlar arasında yakut gibidir. Allah’ın resulüdür, beşerdir ama kainat onun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Hz. Ayşe annemizin dili ile söylüyorum; ahlakı da Kur’an’dır. Ne mutlu Kur’an neslini yetiştirmek için her türlü fedakârlığı yapan kardeşlerime ne mutlu siz anne babalara ki 90 yavrumuz bu okulda hafızlık yapıyormuş. Allah sizden ve hocalarımızdan razı olsun” dedi.

 

 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

 

Keçiören Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Kutlu Doğum haftası nedeniyle ‘Peygamberimizi Anma ve Anlama Programı’ düzenledi. Kur’an tilaveti ile başlayan program, Peygamberimizi anlatan sinevizyon ve slaytlar; tiyatro, şiir, hadis yarışmaları ve ilahiler ile devam etti. Genç öğrencilerin ortaya koydukları performanslar nedeniyle izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Programda katılımcılara Peygamberimize duyulan muhabbetin sembolü olan gül ve gül suyu hediye edildi.  

ÜST DÜZEYDE KATILIM

Önceki gün Altınpark Fuar alanında düzenlenen etkinliğe TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Anfa Genel Müdürü Ramazan Aslan’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi ile vatandaş katıldı.

HAFIZLARA UMRE SÖZÜ

Etkinliği açılış konuşmasını yapan Keçiören Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf Koç, ilk ve kapsamlı etkinlikleri olmasından dolayı öğrencileri ile beraber büyük bir heyecan duyduğunu söyledi. Peygamberimizi anma ve anlama etkinliği için çok sayıda gelen katılımcılara teşekkür etti. Anfa Genel Müdürü Ramazan Aslan ise okul aile birliği adına konuştuğunu belirterek Keçiören Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’nda 90 tane hafızlık yapan öğrencinin bulunduğunu, hafızlık başarısı kazanan öğrenciyi ailesiyle Umre’ye göndereceğinin sözünü verdi.

PEYGAMBERİMİZİN AHLAKI KUR’AN’DIR

TBMM İdari Amiri ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da “Hz. Muhammed insandır, ama insan gibi değildir bilakis o taşlar arasında yakut gibidir. Allah’ın resulüdür, beşerdir ama kainat onun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Hz. Ayşe annemizin dili ile söylüyorum; ahlakı da Kur’an’dır. Ne mutlu Kur’an neslini yetiştirmek için her türlü fedakârlığı yapan kardeşlerime ne mutlu siz anne babalara ki 90 yavrumuz bu okulda hafızlık yapıyormuş. Allah sizden ve hocalarımızdan razı olsun” dedi.

AMAÇ PEYGAMBERİMİZİ ANLAMAK

Programla ilgili Habervaktim’e bilgi veren Keçiören Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yüksel Gülek şunları söyledi: “Bu program için bize okul aile birliğimiz ve sponsor velilerimiz çok yardımcı oldu. Amacımız çocuklarımızla beraber Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya çalışmak. Çocuklara bu sevgiyi tattırmak. Çocuklarımızın gelecekte unutamayacakları böyle bir etkinlikte yer almasını istiyorum bunu yaparken de bilinçlensinler istiyorum. Çocuklarımız da çok heyecanlı ve böyle bir etkinlikte yer aldıkları için inanılmaz mutlular, çoğu 5 ve 6. Sınıf öğrencileri. Rabbim muvaffak ettiği müddetçe biz böyle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.