Öğrencilerden 2. el kitaba yoğun ilgi

Öğrencilerden 2. el kitaba yoğun ilgi

Okulların açılmasıyla birlikte kitapçıların yolunu tutan öğrencilerin bu dönem de tercihi Olgunlar’daki ikinci el kitaplar oldu.

Ders zilinin çalmasıyla birlikte kitapçılarda hareketlilik başladı. Olgunlar Kitapçılar Çarşısında yaşanan hareketlilik objektiflerimize yansıdı. Çarşı esnafı çarşıdaki hareketlilikten memnun olurken, kitap fiyatlarını yüksek bulan birçok öğrenciyse ikinci el kitaplara yöneldi. Üniversite öğrencilerinin kitap tercihi yabancı dil kitapları olurken, lise öğrencilerinin kitap tercihi ise üniversiteye hazırlık kitapları oldu.

İKİNCİ EL KİTAPLARA YOĞUN İLGİ

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kitapçılarda hareketlilik başladı. Olgunlar Kitapçılar Çarşısı’nda objektiflerimize yansıyan kareler çarşıdaki yoğunluğu gözler önüne serdi. Birçok öğrencinin ders kitabı alımında ilk tercihi olan çarşıda, kalabalıktan memnun olan esnaf kitap fiyatlarını artmasıyla öğrencilerin ikinci el ders kitaplarına yöneldiğini belirtti.

YABANCI DİL KİTAPLARININ İLK ADRESİ 

Özellikle Üniversite öğrencilerinin yabancı dil ders kitaplarının ilk adresi olan çarşıda, ikinci el kitap alımında büyük hareketlilik yaşanıyor. Son günlerde kâğıda gelen zammın ders kitaplarına da etki etmesi öğrencileri ikinci el kitaplara yöneltti. Birçok öğrenci yeni ders kitabı yerine ikinci el kitaplarını tercih ederken, yabancı dil öğrenimi için kaynak kitap adresinin Olgunlar Kitap Çarşısı olduğunu söyledi.

TASARRUF EDİYORLAR

Üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerinin tercihi ise konu anlatımlı kitaplar ile soru bankaları oldu. Lise öğrencileri uygun fiyata aldıkları ikinci el kitaplarla sınava hazırlandıklarını belirterek, yeni kitap fiyatına 2-3 tane ikinci el kitap aldıklarını, böylece hem tasarruf ettiklerini hem de daha çok kaynak alabildiklerini söyledi.

ÇARŞI ESNAFI MEMNUN

Çarşı esnafı ise durgun geçen yaz döneminden sonra okulların açılmasıyla işlerinin arttığını belirtti. Müşteri yoğunluğunun sevindirici olduğunu söyleyen çarşı esnafı, diğer kitapçılara göre çarşıda kitap fiyatlarının daha uygun olduğunu, aynı zamanda ikinci el ve yeni kitap kaynaklarının çok olmasından dolayı tercih edildiklerini ifade etti.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.