Norm kadro fazlası öğretmenlerden MEB'e çağrı

Norm kadro fazlası öğretmenlerden MEB'e çağrı

Çankaya’da görev yapan norm kadro fazlası öğretmenler, İlçe Milli Eğitim’in kendilerini eksik ve yanlış bilgilendirmesi sonucu, tercihleri dışındaki okullara resen görevlendirildiklerini iddia etti.

Yeni eğitim-öğretim yılında 3 hafta geride kaldı. Eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda açıkta kalan, “norm kadro fazlası” olarak adlandırılan öğretmenler, yaptıkları tercih sonucunda ihtiyaç olan okullara görevlendirilmeye başlandı.  


ÇİFTE HATA YAPILDIĞI İDDİASI 


Söz konusu bu norm kadro fazlası öğretmenlerin görevlendirilmesi sırasında sehven bir hataya imza attığı iddia edildi. Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki norm kadro fazlası bazı öğretmenler, Eylül ayı başında ilçe sınırlarındaki okullara görevlendirilmelerine rağmen, yapılan bir hata sonucu Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne isimlerinin “görevlendirmesi yapılmamış öğretmen”ler olarak verildiği öne sürüldü. İlçe Milli Eğitim tarafından ikinci bir hataya daha imza atıldığını iddia eden öğretmenler:

2306a3ac-8a31-43cc-bb31-b9614ad856b9.jpg

“Üzerinde ders yükümlülüğü olan öğretmenler ANKBİS’ten tercih yapmayacaktır’ şeklinde cep telefonlarımıza mesaj geldiği için biz de tercihte bulunmadık, bu şekilde tercih hakkımız da gasp edildi. Bize yanlış bilgilendirilme yapıldı. Sonra bizim resen görevlendirmemiz yapıldığını öğrendik, mağdur olduk. Görevlendirildiğimiz yerler ile ikamet ettiğimiz noktalar arasında uzun mesafelerin olması bizi zorluyor. Eğer norm fazlası öğretmenler ikamet ettikleri ilçelere norm fazlası olarak tayin edilirse daha doğru şekilde değerlendirilmiş olur” dedi.

Mağdur olduklarını öne süren norm kadro fazlası öğretmenler şimdi Ankara Valisi Ercan Topaca ile İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’dan bu durumun düzeltilmesini bekliyor. 

 OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.