Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'nden yetimler yararına iftar

Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'nden yetimler yararına iftar

Dr. Mustafa Lale, " Türkiye'de ve İslam coğrafyasında çok fazla sayıda yetim çocuk bulunuyor. Maalesef bu yetimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu çocuklara kol kanat gerip sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Kimsesiz, koruma altına alınan çocukları topluma kazandırma çalışmalarını sürdüren Ankara Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği, çocuk evlerinde kalan çocuklar yararına iftar programı düzenledi.
Şahhane Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen iftar programına, Ankara Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Salih Battal, Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Lale, yönetim kurulu üyeleri, çocuk evlerinde kalan çocuklar ve çok sayıda hayırsever vatandaş katıldı.

DUALARINIZI VE DESTEKLERİNİZİ  BEKLİYORUZ

Ankara Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Salih Battal, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmaya iftar programına katılanlara teşekkür ederek başladı.
Öksüz, yetim korunmaya muhtaç çocuklara ellerinden geldiğince yardımcı olamaya çalıştıklarını belirten Battal," Allah'a şükürler olsun. 4 yıldan beri çok güzel bir şekilde ilerliyoruz. Öksüz, yetim korunmaya muhtaç çocuklarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Onların yanında olmaya çalışıyoruz. Onlarla birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerin desteleri sayesinde sıkıntıya düşmeden buralara geldik. Bundan sonra da dualarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz. Buradan ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na da katkılarında dolayı teşekkür ediyorum. Siz hayırsever kardeşlerimin desteğiyle çocuklarımız bugün mutlu yuvalarında, mutlu yaşamlarını sürüyorlar. Hepinizden Allah razı olsun." dedi.

ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Derneğin yürüttüğü çalışmalara ilişkin Habervaktim'e açıklamalarda bulunan Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği  Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Lale, derneğin 20 Haziran 2013 yılında kimsesiz, korunmaya ihtiyacı olan ve risk altındaki çocukları topluma kazandırmak için kurulduğunu söyledi.

Türkiye'de ve İslam coğrafyasında çok fazla sayıda yetim çocuk bulunduğunu belirten  Lale, "Maalesef bu yetimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu çocuklara kol kanat gerip sahip çıkmamız gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzaladığımız protokol ile devlet koruması altında bulunan kimsesiz, bakıma muhtaç çocuklar derneğimizce hazırlanmış evlere yerleştirilmekte.

Çocuk gelişimi mezunlarının annelik yaptığı bu evlerde çocuklar aile ortamında, daha kaliteli daha güvenli ev ortamında büyümekte. Hayata daha hızlı uyum sağlayan başarılı ve manevi değerlerimize sahip bireyler olarak yetişmekteler. Şuan da Ankara'da 13 evde 63 çocuğumuz bu şekilde ev ortamında yetişiyor." diye konuştu.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.