Mustafa Destici'den şok iddia: Türkiye'ye göç komplosu yapılıyor

Mustafa Destici'den şok iddia: Türkiye'ye göç komplosu yapılıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İdlib’den Türkiye’ye göç konusunda çarpıcı bir iddiada bulunarak, “Esed rejimi ve Rusya’ya tarafından İdliblilerin bilinçli bir şekilde otobüslere doldurularak Türkiye’ye yönlendirildiği noktasında bilgiler var” dedi. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çankaya’daki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Destici, gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Destici, konuşmasının başında Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde yol kontrolü sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucunda şehit olan 4 kahraman Mehmetçiğe Allah’tan rahmet diledi. 

goc.jpg

DESTİCİ’DEN ÇARPICI GÖÇ İDDİASI 

BBP lideri Destici, son dönemde Suriye’nin İdlib kentinden Türkiye sınırına gelen Suriyeliler hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Türkiye’ye göç konusunda çeşitli istihbarat bilgilerinin kendilerine ulaştığını açıklayan Destici,  “İdlib’e saldırılar yoğunlaştı bu neticede Türkiye yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kalıyor. Esed rejimi ve Rusya güçleri tarafından bu insanların bilinçli bir şekilde Türkiye’ye yönlendirildiği noktasında bizim araştırmalarımız ve bize gelen ciddi bilgiler var. Şöyle ki: İdlib’den Suriye’nin daha iç bölgelerine göç eden ya da kaçan, canını kurtarmak için giden İdliblilerin tekrar otobüslere doldurularak İdlib’e getirildiği ve hava bombardımanlarıyla da Türkiye’ye doğru yönlendirildikleri bilgisi var” ifadelerini kullandı. 

mustafa-destici,-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu,-goc,-multeci,,.jpg

“LİBYA ANLAŞMASINI ÖNEMLİ BULUYORUZ” 

Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmayla ilgili de konuşan Destici, “Libya’yla yapılan anlaşmayı çok önemli ve değerli buluyoruz. Sadece Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değil Libya’nın da haklarının korunması, özellikle Libya’da iç savaşın durdurularak Libya’nın güvenli bir liman haline gelmesi noktasında önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.  

“HALK KAYYUMLARDAN MEMNUN” 

Terörle mücadele kapsamındaki çalışmalara da değinen Destici, “Terörle mücadele sadece dağdaki teröristle mücadele ile olmaz, terörün tüm unsurlarıyla topyekûn bir mücadele gerekiyordu. İşte bu HDP’li bir kısım belediyelere kayyum atanması da terörle mücadelenin önemli bir tarafıdır. BBP olarak bunu desteklediğimizi bunu doğru bulduğumuzu ifade ettik. Geçtiğimiz günlerde doğu illerine yaptığımız bir dizi ziyarette kayyum atanan belediyelerin inanılmaz bir derecede çalıştığını yerinde müşade ettik. Halka ‘kayyumdan memnun musunuz?’ diye sorduğumuzda memnuniyetlerine dile getiriyorlar. O zaman dedik ki: ‘HDP’ye niye oy veriyorsunuz?’ Mardin ve Diyarbakır’da ‘kayyum gelsin diye oy veriyoruz’ diyen vatandaşlar oldu” şeklinde konuştu.  Bu süreçte bölge insanı oraları devletin yönetmesini istiyorlar. 

mustafa-destici,-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu,-goc,-multeci,,,.jpg

“ÇİN ZULMÜNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Destici, Çin tarafından zulme uğrayan Doğu Türkistanlılar hakkında ise şunları söyledi: “Çin’in zulüm kamplarında soydaşlarımız Türklüklerini unutturulması, inançlarından vazgeçme noktasında işkenceye tabi tutulmaktadırlar. Bunu görmezden gelemeyiz, buna sessiz kalamayız, buna duyarsız kalamayız. Biz zulüm bitene kadar bunu dile getireceğiz. Çünkü Doğu Türkistan toprakları işgal edilmiş durumda.” 

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.