Mustafa Destici: Dış güçler artırıyor

Mustafa Destici: Dış güçler artırıyor

ANODER'in iftarında konuşan AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Destici, son günlerde dövizdeki artışın tamamen seçimlere yönelik bir operasyon olduğunu söyledi.

Ankara Oto Galericiler Derneği (ANODER) Keçiören'deki Ihlamur Kasrı'nda önceki akşam iftar programı düzenledi. İftar yemeğine AK Parti tarafından Ankara 2. bölgeden aday gösterilen BBP lideri Mustafa Destici, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Fethan Baykoç'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

AZERBAYCAN'IN 100. YILINI KUTLADI ERMENİLERE ÇATTI

Programda konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Mustafa Destici, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümünü kutladı. Ermeniler tarafından geçmiş yıllarda Azerilerin katledildiğini ve Azerbaycan toprağı olan Karabağ'ın işgal altında olduğunu hatırlatan Destici, "Şu an da Karabağ, Ermenilerin işgali altındadır. Şimdi Ermenistan Devlet Başkanı Türkiye'ye diyor ki: 'Gelin yeniden bazı şeyleri konuşalım.' Evet konuşuruz; ama bizim şartımız şudur önce işgal ettiğin Azeri topraklarından çıkacaksın sonra da sözde soykırım yalanını bir daha ağzına almazsan; ancak o zaman masaya otururuz. Başka türlü onun mümkünatı olmamalıdır, başka türlü bir taviz asla ve kata verilmemelidir. Ermenistan ne Türkiye'ye karşı ne Azerbaycan'a karşı ne de Türk-İslam coğrafyasına karşı asla iyi niyetli olmamış, Türkiye üzerinde sözde hak iddiasında ve sözde soykırım yalanından asla vazgeçmemiştir. Onların adeta gıdası bu olmuştur" dedi. 

DÖVİZ ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU 

Döviz üzerinden Türkiye'nin yıpratılmasına tepki gösteren Destici, dolar, euro, ve altındaki artışın Türkiye'nin ekonomik değerlerinden kaynaklanmadığını, bu artışın dış güçler tarafından organize edilen ve tamamen seçimlere yönelik bir operasyon olduğunu savundu. Destici, bu iddiasını yabancı diplomatlar tarafından da dillendirildiğini açıklayarak özetle şunları söyledi: "Bakın bunu sadece ben söylemiyorum. Geçtiğimiz gün birlikte iftar ettiğim büyük bir komşu devletin büyükelçisi de aynen bunları söylüyor. Kim bunun üzerinden siyaset yapar, bunu kendi ucuz siyasetine malzeme ederse Türkiye'ye ve Türk milletine sadece ve sadece kötülükten başka bir şey yapmış olmaz ve yanan millet olur. Milletine, ülkesine, devletine kötülük yapmış olur" 

DOLARA BAĞIMLILIK ORTADAN KALKMALI

"Geçtiğimiz yıllarda da döviz üzerinden ülkemize böyle bir operasyon çekilmişti. Rahmetli Muhsin başkanımız o zaman şunu söylemişti: 'Bizim artık bu dolardan kurtulmamız lazım. Hazar, Avrasya projesini hayata geçirmemiz lazım. Bizim Avrasya Türk Cumhuriyetleri ile İran, Rusya ve Çin gibi devletlerle artık dolar üzerinden değil. Kendi para birimlerimiz üzerinden ya da barter sistemi ile ticaret yapmamız gerekiyor. Türkiye'nin bu hususlarla ilgili attığı adımlar var. İnşallah bunlardan netice alındığı zaman bizim dolara bağımlılığımız da ortadan kalkacaktır ve tek alternatifli bir ekonomik sistem ya da uluslararası para birimine bağlı kalmayacağız. Çünkü para kendilerinde, ip kendilerinde dolayısı ile istedikleri zaman oynuyorlar ve Türkiye'nin ekonomisini istikrarsızlaştırma adına ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. "

CUMHUR İTTİFAKI SANDIKTAN BAŞARI İLE ÇIKACAK 

"Niye yapıyorlar bunu? Çünkü rahatsız oldular, çünkü millet sevdalıları birlikte oldu. Türkiye'de milliyetçiler, maneviyatçılar, dindarlar, ülke sevdalıları, demokrasi aşıkları bir araya geldi. Korkuları şu: Cumhur  ittifakı başarılı olduğunda artık yönetime müdahale edemeyecekler. Yönetim istikrara kavuşacak 5 yıllığına. Meclis'e de müdahale edemeyecekler; çünkü Meclis asli görevi olan yasa ve denetim görevine dönecek. İnşallah 24 Haziran'da Cumhur ittifakı başarı ile sandıktan çıkacak." 

ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIM

 

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Fethan Baykoç ise konuşmasında galericilik sektöründen gelen bir kişi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Allah nasip eder de seçimlerden sonra ben de bu ailenin bir üyesi olarak elimi taşın altına koyacağım ve sizlerin çalışmalarına başarı sağlamak için elimden geleni yapacağım."

BAŞKAN KALKAN: İSTİKRAR SÜRSÜN 

sssssssssss.jpg

ANODER Başkanı İlkay Kalkan da ev sahibi olarak gelen misafirleri selamlama konuşmasının ardından  şöyle konuştu: "Biz galericiler esnafı olarak daima istikrardan yana olmuş, devletimiz ve hükümetimizin yanında yer almıştır. Dün olduğu gibi bugünde, yarında hükümetimizin yanında yer alacak, milletimiz ve devletimizin kazanması için canla başla çalışacağız. Bizler Ahilik geleneğinden gelen esnaflar olarak dayanışmanın, birlikteliğin en güzel örneklerini yaşatıyor büyük-küçük esnaf demeden bir araya gelerek güç birliği yapıyoruz. Bizler vergi verip istihdam oluşturan, devletimizin, milletimizin kazanması için çalışıyoruz" 

ANKARA'YA 150 MİLYONLUK DEV YATIRIM

kazim-soner-imal-ile-mustafa-destici.jpg

"Bizler, algı operasyonları ile ekonomik kriz söylentilerinin zirveye çıktığı şu dönemlerde İvedik'e yapacağımız Ankara'nın ikinci oto galericiler sitesi dev yatırım ile devletimizin, hükümetimizin, milletimizin yanında olduğumuzu göstermekteyiz. Bizler ekonomik kriz söylentilerine kulak asmadan ülkemiz için yatırım yapıyor, devletimizin kazanması için elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. İvedik'te 120 bin metrekare inşaat alanı olan toplam 254 tane iş yeri olan Ankara'mıza yakışır güzel bir eser ortaya çıkaracağız. Projemiz bitme aşamasında. Seçimlerden sonra hep beraber orada temelimizi atacağız. 150 milyonluk bir yatırım olacak.  

Osman AKDOĞAN - S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.