Murat Köse: Kıbrıs Kanyonunu turizm merkezi yapacağız

Murat Köse: Kıbrıs Kanyonunu turizm merkezi yapacağız

Projelerini tanıtan Cumhur İttifakı’nın Mamak adayı Murat Köse, ilçede binlerce yılda oluşmuş “doğa harikası” olarak anılan Kıbrıs Kanyonu’nu gün yüzüne çıkararak turizm merkezi haline getireceklerini açıkladı. 

thumbnail_d95a0c32-4d16-4d04-934e-4f8d2ef57674.jpgProje tanıtım toplantısında konuşan Cumhur İttifakı’nın Mamak adayı Murat Köse, ilçede binlerce yılda oluşmuş “doğa harikası” olarak anılan Kıbrıs Kanyonu’nu gün yüzüne çıkararak turizm merkezi haline getireceklerini açıkladı. 

Cumhur İttifakı’nın AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Av. Murat Köse, ilçede hayata geçirmeyi düşündüğü 10 ana başlık altındaki toplam 90 projesini açıkladı.  

Cumhur İttifakı’nın AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Av. Murat Köse, 10 ana başlık altındaki toplam 90 projesini muhabirimizin de içerisinde bulunduğu basın mensuplarına tanıttı. Çukurambar’daki bir otelde dün gerçekleştirilen tanıtım toplantısına AK Parti Mamak İlçe Başkanı Mehmet Ali Demir ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Esen katılarak destek verdi.  Doğma büyüme Mamaklı olduğunu ve hala Mamak’ta yaşadığının altını çizen Köse’nin, belediye başkanı seçilmesi halinde “Mamak Daha Güzel Olacak” sloganıyla hayata geçirmeyi düşündüğü bazı projeleri şöyle:

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZÜ

-(Kentsel dönüşüm)Tam 9 bin 212 konut ve 300 işyerini hemşehrilerimize en kısa zamanda teslim edeceğiz. Bunun ilk adımı olarak, 13 Mart’ta, 548 konutun temelini Çevre ve Şehircilik bakanımız Murat Kurum ve Büyük Şehir Belediye Başkan adayımız Mehmet Özhaseki ile birlikte atacağız. Bu müjdeyi sizin aracılığınız ile paylaşmış olalım. Yine başka bir kentsel yenileme alanı olan Mutlu Mahallesi'nde, bin 300 gecekondunun olduğu bölgeye 2 bin 559 konutluk modern bir mahalle inşa edeceğiz. 

kibris-kanyonu1.jpgMAMAK YEŞİLE DOYACAK

-İlçemizi çocuklarımız için yeşile boyayacağız. Üreğil Millet Bahçesi 2.etabını 1 milyon 650 bin metrekarelik alanda hayata geçireceğiz. Kartaltepe Kent Park 2.etabını da hayata geçireceğiz. Hatip Çayı ve bağlanan dereleri ıslah ederken Mutlu ve Ege Mahallelerinin kesiştiği noktada 150 bin metrekarelik spor, eğlence ve dinlenme merkezlerinin olduğu yemyeşil bir alan oluşturacağız.    

EKOLOJİ KÖYÜ KURULACAK

İçinde gölet, gözünüzün alabildiği kadar büyüklükte meyve bahçeleri,sebze bahçeleri, tarihi köy evleri, lavanta tarlaları bulunan Ekoloji Köyü kuracağız.

İddia ediyoruz, herkes bu köye bayılacak. Toprak kokusunu sevmeyeniniz var mı? O kokuyu özleyenlerin buluşma noktası olacak Ekoloji Köyü.

Burada vereceğimiz uygulamalı eğitimlerle çocuklarımızdomates ile biber fidesini bile ayırt edecek hale gelecek. Belediyemizin ihtiyacı olan ağaç ve bitkileri de bu köyde kendimiz yetiştireceğiz.

ULAŞIM PROJELERİ 

Dikimevi-Doğukent Bulvarı arasında inşa edeceğimiz metro hattı bulunuyor.

Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu önemli hizmeti Mamak’ımıza kazandıracağız. Yine Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mehmet Özhaseki'nin müjdesini verdiği Kızılay-Siteler-Başak Metro Hattı Mamak’lı hemşehrilerimizi oldukça rahatlatacak. Samsun Yolundaki trafiği kesintisiz hale getirecek köprülü kavşak projelerimizi de en hızlı şekilde hayata geçireceğiz.

TÜRK TARİHİ AÇIK HAVA MÜZESİ PROJESİ

Uzlaşma ve çözüm arayacağımız Şehir Meclisimizde katılımcı belediyeciliğin en önemli örneklerinden birini sergileyeceğiz. Aç, açıkta kimseyi bırakmayacaksınız.  Gönül Çarşısı'nı hayata geçireceğiz.  İhtiyaç sahibi hemşehrilerimize Mamak Kart vereceğiz. "İkinci Bahar Evleri" olacak.  Mamak Belediyesi olarak geçmişimize ve tarihimize de sahip çıkıyoruz. Bu amaçla Türk Tarihi Açık Hava Müzesi ve Etnospor Alanı oluşturacağız. (İlçede kullanılmayan askeri bir arazi içerisinde hayata geçirilecek) 

KIBRIS KANYONU GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

-Mamak'ta, binlerce yılda oluşmuş bir doğa harikası var. Adı Kıbrıs Kanyonu.
Bu Kanyonu gün yüzüne çıkaracağız sadece doğa sporlarının değil sosyal ve kültürel etkinliklerin de yapıldığı bir turistik merkeze dönüştüreceğiz.  

HÜSEYİN GAZİ’YE REKREASYON…

-Ankara’nın manevi şahsiyetlerinden Hüseyin Gazi’nin türbesinin bulunduğu aynı isimle anılan dağ Ankara’nın en hâkim noktalarından biri konumundadır.
Hemşehrilerimizin ziyaret ettiği Hüseyin Gazi türbesini restore edip çevresini yeniden düzenleyeceğiz.

TROPİKAL KELEBEK VADİSİ VAADİ  

-Ankara, hani tabir-i caizse ayazın ve kuru soğuğun da başkentidir ya.
Düşündük dedik ki, hemşehrilerimizi tropik iklimle ve bu iklime özgü canlı türleriyle tanıştıralım. Bunun sonunda Tropikal Kelebek Vadisi fikri ortaya çıktı.  Bu vadide kelebekler, böcekler, tropik kuşlar ve bitkiler doğal ortamlarındaki gibi uyum halinde yaşayacak.  Elmadağ'a inşa edeceğimiz Kayak Merkezimizle, Gözlem Evimizle, Mamak’ın bir kaç noktasında oluşturacağımız Kamp ve Karavan Alanlarımız ile şehrimizin özellikle turistik cazibesini arttıracağız.
Kısacası Mamak'ımızı yaşanacak olduğu kadar görülecek gezilecek bir şehre dönüştüreceğiz. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.