Murat Ercan halktan kopuyor: Sincan’daki fahiş kreş zammına CHP itiraz etmiş

Murat Ercan halktan kopuyor: Sincan’daki fahiş kreş zammına CHP itiraz etmiş

Sincan Belediyesi kreşlerine gelen fahiş zam meselesi gündemden düşmüyor. Temmuz ayı Meclis oturumunda kreşlere yapılacak yüzde 100 zam teklifine, CHP’li üyelerin hayır oyu verdiği ve kararın geçmemesi için uzun süre direnildiği ortaya çıktı.

Sincan Belediyesi’ne bağlı kreşlerde 2024- 2025 öğretim yılında eğitim görecek çocukların, ön kayıt başvuruları için kura çekimi yapıldı. Kura ile belirlenen 140 çocuk, 2 Eylül’de oryantasyon eğitimine başlayacak. Sezon öncesi aileler, yapılan fahiş zammın geri çekilmesini istiyor.

Sincan’da kreş ücretleri bu sene 7 bin lira olarak belirlendi.

5.jpg

“VİCDANLARI RAHAT DEĞİL”

Gazetemize konuşan Sincan Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Çağrı Eryılmaz, AK Partili üyelere sert çıktı.

Eryılmaz, Temmuz ayı oturumunda uzun konuşmalar yapıldı. Asgari ücretli kreş için aylık 7 bin lira ödeyemez, bundan bahsettik. TÜİK o dönem enflasyon oranını yüzde 71.60 olarak açıklamıştı. Siz neye göre, hangi kriterlerle yüzde 100 zam yapıyorsunuz diye sorduk. Yenimahalle ve Çankaya’da da ücretlerin yüksek olduğu savunmasıyla karşılaştık. Ben şimdi soruyorum, Sincan’da yaşayan vatandaşlarla bu iki ilçede yaşayan vatandaşların gelir seviyesi aynı mı? Tartışmanın ardından oylamaya geçildi ve oy çokluğu ile geçti. AK Partili üyelerin vicdanen rahat olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 3 aydır Meclis toplantılarına katılmadığı öğrenildi.

4.jpg

SONUÇLAR İLAN EDİLDİ

570 bini aşkın vatandaşın yaşadığı Sincan’da yalnızca 5 adet kamu kreşi bulunuyor. Bu 5 kreşte kesin kayıt hakkı kazanan çocuklar Belediye’nin resmi internet sitesinden ilan edildi.

Sonuçlara göre Lale, Leylak, Zambak kreşlerinde 28 asil ve 10 yedek, Menekşe Kreş’te 28 asil ve 7 yedek, Papatya Kreş’te ise 28 asil ve 5 yedek minik listeye alındı.

Murat Ercan eleştirilere rağmen sessizliğini korumaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.