Muhtarların Tebligat Çilesi

Muhtarların Tebligat Çilesi

Sahibine teslim edilemediğinden dolayı daha sonra alınması için muhtarlıklara bırakılan tebligatlar, alınmak istenmeyince yüzlercesi muhtarların eline kaldı. Tebligatların sahibine ulaşmak isteyen muhtarlar, postacı gibi de çalışır oldu.

TEBLİGATLAR MUHTARLARA KALDI
Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden postacılar aracılığıyla gönderilip ancak vatandaşlarca çeşitli sebeplerden ötürü alınmayan ya da teslim alınmak istenmeyen önemli tebligatlar, muhtarların başına dert oldu. Çubuk Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki Avan, bu konuda çokça muzdarip olduklarını anlatarak, teslim alınmak istenmeyen yüzlerce tebligatın olduğunu ve tebligat sahiplerine ulaşmak için harcadıkları zaman yüzünden asıl işlerine bile vakit ayıramadıklarını söyledi.

MUHTARLARI KIZDIRACAK SORULAR
Bir müddet sonra evrakını almaya gelen vatandaşların anlamsız sorularıyla da sık sık karşılaştıklarını anlatan Avan, “Tebligatını teslim almaya gelen mahalle sakinlerinden bir kısmı, ‘Bunun İçerisinde ne var? Bir okuyuver’ der. Defalarca okutulur.  Bir başkası ‘Sen mi gönderdin bu mektubu?’,  başka biri ‘Benim evrakımı alma, istemiyoruz’ diyerek bunun gibi bir sürü konuşma geçer aramızda” dedi. 

 

Fotoaltı: Muhtar Zeki Avan, yüzlerce tebligatın sahiplerini beklediğini söyledi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden postacılar aracılığıyla gönderilip ancak vatandaşlarca çeşitli sebeplerden ötürü alınmayan ya da alınmak istenmeyen tebligatlar, muhtarların başına dert açıyor. Alınmadığı için günlerce muhtarlıklarda bekleyen yüzlerce mahkeme, ceza, icra, bilgilendirme tebligatları, özellikle çok kalabalık nüfusa sahip mahallelerde görev yapan muhtarlara zor anlar yaşatıyor.
MUHTARLARA TEBLİGAT YÜKÜ 
Alınmayan tebligat konusundan bir hayli muzdarip olan Çubuk Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki Avan, muhabirimize dert yandı. Avan, tebligat sahibi kişilerin, “evrakı almadığım müddetçe bir şey olmaz” anlayışıyla hareket ettiğini, kapıya kadar gelen postacıdan tebligatın alınmadığı için postacıların evin kapı kısmına “Evde bulamadım. Postanızı muhtarlıktan alabilirsiniz” ibaresi yapıştırıp o tebligatın sorumlu muhtara bırakıldığını söyledi. Muhtarlıklara bırakılan yüzlerce tebligatın daha sonra sahibine ulaşmak için büyük bir çaba sarf ederek artık postacı gibi çalışmaya başladıklarını anlatan Muhtar Avan, tebligatların alınıp alınmaması konusunda vatandaşlarla aralarında sıkça problem yaşandığını ve büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını kaydetti. 
ASIL GÖREVLERİ AKSIYOR   
Bir müddet sonra evraklarını almaya gelen tebligat sahipleri tarafından bazı zamanlarda fırça da yediklerini anlatan Avan, muhtarların postacılık görevi yapmaktan asıl görevlerinin tıkanma noktasına geldiğini ifada etti.  Avan, “Çok yoğun işinizin olduğu bir anda daha önceden almadığı evrakı almaya gelirler. Elinizi kolunuzu bağlayıp muhtarlık tıkanır. Normal işi olan dahi işini yapamaz hale gelir” dedi.

KIZDIRACAK SORULAR
Evrakını almaya gelen vatandaşların anlamsız sorularıyla da sık sık karşılaştıklarını anlatan Avan, “Tebligatını teslim almaya gelen mahalle sakinlerinden bir kısmı, ‘Bunun İçerisinde ne var? Bir okuyuver’ der. Defalarca okutulur.  Bir başkası ‘Sen mi gönderdin bu mektubu?‘ Başka biri ‘Benim evrakımı alma, istemiyoruz’ diyerek bunun gibi bir sürü konuşma geçer aramızda” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.