Muhtarlardan seçmenlere uyarı!

Muhtarlardan seçmenlere uyarı!

24 Haziran seçimleri öncesi seçmenleri uyaran muhtarlar, “12 Mayıs’a kadar askıda duracak seçmen listesini kontrol edin, isminiz yoksa askı süreci içeresinde nüfus müdürlüklerinden kayıt yaptırın aksi takdirde oy kullanamazsınız” dedi.

24 Haziran’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından mahalle muhtarları askı süresinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında gazetemize konuştu. Askı sürecinde isimlerini muhtarlıktan ya da Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nun internet sitesinden kontrol etmelerini söyleyen muhtarlar ismin olmaması halinde yine askı sürecinde nüfus müdürlüklerinden mutlaka kayıt yaptırmalarını söyledi. 

ASKI SÜRESİNE DİKKAT 

“Askı süresinden sonra yapılacak kayıtlar geçerli olmaz ve oy kullanamazsınız” diyen muhtarlar vatandaşları bu konuda uyarırken, “Askı süresinde vatandaşlarımız mutlaka kendilerini ya muhtarlıklarından ya da YSK’nın internet sitesine girerek kimlik numaraları ile kontrol edebilirler. Yoksa mutlaka askı süresinde nüfus müdürlüklerine gidip kayıtlarını tekrar yaptırmaları gerekiyor. Çünkü askı süresinden sonraki kayıtların hiç biri maalesef oy kullanmak için geçerli olmuyor. Ayrıca engelliler okul girişlerinde oy kullanmak için engelli formu dolduracaklardır. Evde sandık isteyenler evde sandık formu dolduracaktır formlar muhtarlıkta mevcuttur” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.