Muhakkak değişim şart

Muhakkak değişim şart

AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, yarın olacak gibi referanduma hazır olduklarını belirterek, "Kollarımızı sıvadık. Görevli tüm ekip arkadaşlarımız belirlendi. Herkes görevi başında" dedi.  

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi, 339 oyla kabul edilmiş ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6771 sayılı kanunu onaylamış ve Başbakanlığa göndermişti. Değişikliğin 11 Şubat'ta T.C. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından referandum tarihi kesinleşti. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasını takip eden 60 gün sonraki ilk pazar günü yani 16 Nisan'da referandum yapılacak. 

MUHAKKAK DEĞİŞMESİ GEREKİYOR
Türkiye'nin merakla beklediği referandumla ile ilgili AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ile görüşerek yeni sistem ve referandum çalışmalarıyla ilgili bilgi aldık. Mevcut sistemin muhakkak değişmesi gerektiğini belirten Başkan Karaca, kalabalık bir ekiple sahada olacaklarını ve kapı kapı dolaşarak Cumhurbaşkanlığını sistemini halka doğru bir şekilde anlatacaklarını kaydetti.   

YARIN OLACAK GİBİ HAZIRIZ
Referanduma parti olarak hazır mısınız?
Altındağ teşkilatı olarak, AK Parti olarak biz her zaman hazırız. Devamlı istişare ve disiplin içerisindeyiz. Seçmenlerimizle, üyelerimizle de iletişim halindeyiz. Biz yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz. Her zaman hazır haldeyiz. Başarı zaten buradan geliyor. 

ALTINDAĞ REFERANDUMA HAZIR
AK Parti Altındağ İlçe olarak şuanda ne durumdasınız?
Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanımızı belirledik. Tecrübeli bir arkadaşımızı SKM başkanı yaptık. SKM'miz hızla hazırlanıyor. Görevli tüm ekip arkadaşlarımız belirlendi. Ekibimizdeki herkes görevi başında. 

BİNLERCE KİŞİLİK DEV BİR EKİP
Kaç kişilik bir ekibiniz var?
Sandık yönetimleri ve burada görev alacak üyelerimizle birlikte bu sayı binleri buluyor. Şunu söylemek istiyorum bu referanduma tam olarak hazırız. Yarın seçim var deseler, ekibimiz sabahın 6.30'unda hazır olurlar. Disiplin içerisinde ilerliyoruz ve bu ilkeyi asla bırakmıyoruz. Onun için her seçimde galip geliyoruz. 

BOZUK SİSTEM KESİNLİKLE DEĞİŞMELİ
Yeni sistemle ilgili ne söylemek istersiniz?
Bozuk sistemler kesinlikle değişmeli. Geçmişte birçok kez bizim Anayasa'mız değişti. Şuan yönetildiğimiz Anayasa düzgün bir Anayasa değil. Bir de bu işin tuhaf yanı mevcut bu Anayasa çıktığından beri eleştirilen bir Anayasa'ydı. Yani herkesin karşı olduğu bir Anayasa'ydı. 

AK PARTİ YAPTIĞI İÇİN RAHATSIZ OLUYORLAR
AK Parti bu Anayasa'yı değiştirmek istediği için mi birileri tarafından boş yere koas çıkarılıyor?
AK Parti yaptığı için rahatsız oluyorlar. Şuan Anayasa'nın değişmesini istemeyen kişiler bile aslında Anayasa'nın değişmesini istiyor.  Bu işe AK Parti el attı diye muhalifler, "Yahu Anayasa niye değişsin" diye karşı çıkılıyor. Bunu da anlamış değilim! İnsanlar geleceği düşünüyorsa bu Anayasa'nın değişmesi gerektiğini zaten bilmeleri gerekiyor. 

BU SİSTEM İLE DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ
Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesi ülkeye fayda sağlamaz mı?
Biliyorsunuz ki daha düne kadar Cumhurbaşkanımızı millet seçemiyordu. Meclis'te sürekli kaos oluyordu. Reisimiz, "Cumhurbaşkanlığı'nın seçimi millete gitsin. Millete sunalım" dedi. O zaman da çok yaygara koparıyorlardı. Ne oldu şimdi daha da güçlü bir birliktelik yaşandı. O birliktelik şimdi Cumhurbaşkanlığı sistemi ile daha güçlenecek. Ülkemiz istediği seviyeye kolayca ulaşabilecek. Kaosçuların planları boşa çıkacak. 

ESKİDEN YOK MUYDU?
Partili Cumhurbaşkanı eleştirileri hakkında ne söylemek istersiniz? 
Niye buna itiraz ederler anlamış değiliz. Geçmişte de böyle olmadı mı? Partili bir Cumhurbaşkanı yok muydu? Bugün bu duruma karşı çıkanlar dünü unutmuş gibiler. Yeni sistem ile "diktatörlük" olacak diyorlar. İnsanları bu yalan ithamlarla kandırmaya ve kafalarını karıştırma çalışıyorlar. Bu sistemin örnekleri dünyada var. Bu sisteme karşı çıkanlara soruyorum o ülkeler diktatörlükle mi yönetiliyor? 

DEMOKRASİNİN HAKİM OLDUĞU DURUM BAŞLIYOR
Bir de yeni sistemdeki Cumhurbaşkanı ile ilgili şunu söylemek istiyorum. Şuanda Cumhurbaşkanı vatan hainliğinden harici bir başka sebeple yargılanamıyor. Ama yeni sistemde Cumhurbaşkanı ülkeyi istediğimiz gibi yönetmedi mi, yoksa bir usulsüzlük mü yaptı dava etmeye hakkımız olabilecek. Şimdi bunun adı "diktatörlük" mü? İnsanlarımız bu durumu iyi anlamalı. Yani demokrasinin hakim olduğu bir durum başlıyor. Bunları ben bir parti teşkilatının başı olarak konuşmuyorum. Bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak konuşuyorum. Geçmişi çok iyi görebilen bir vatandaş olarak konuşuyorum. 

GERÇEK DEMOKRASİ BU SİSTEM İLE GELECEK
Yeni sistem ile ülkemiz büyük bir refaha kavuşabilecek mi?
Ben 12 Eylül'ü gördüm. 15 Temmuz'u birebir yaşadım. 15 Temmuz günü ölümü göze olarak ülkemiz ve geleceğimiz için Genelkurmay Başkanlığı'nın içine giren tek ilçe başkanıyım. Şimdiki yönetilme şeklimiz ile yeni sistemdeki yönetim şeklimiz arasında dağlar kadar fark olduğundan eminim. Daha iyi bir şekilde yönetileceğimizi bildiğim için "Evet" diyorum. Ülkemiz yeni sistem ile büyüdükçe büyüyecek, geliştikçe gelişecek, daha hızlı kararlar alınabilecek. Gerçek demokrasi Cumhurbaşkanı sistemi ile gelecek.

DEVLETİ YÖNETMEYE NİYETLERİ YOK
"Hayır"cılar hakkında ne söylemek istersiniz?
Onların ben devleti yönetme o yükü alma gibi bir niyetlerinin olduğunu düşünmüyorum. Muhaliflerin devleti yönetme gibi bir niyetleri olsaydı onlar da bu değişikliğe "EVET" derlerdi. Bu sisteme karşı olanlar  yarın bir gün iktidar olduklarında "bu sistemden vazgeçiyorum mu?" diyecekler. Tabi ki de demeyeceklerdir. Onlar çelişki halindeler. 

TRENİ KAÇIRACAKLARINA PİŞMAN OLACAKLAR
"Hayır"cı kesimin bu kararlarından dolayı daha sonra pişman olacaklarına inanıyor musunuz?
Bu treni kaçırırlarsa pişman olacaklardır. Şuan düzgün bir iktidar olduğu için mevcut sistemin sıkıntısı gözükmüyor. İktidarı farklı, Cumhurbaşkanı farklı olduğu zamanları hatırlarsak ülke olarak ne kötü günler geçirdiğimizi görebiliriz. Bunun çok acı örneklerini gördük ve insanlar bu örnekleri unutmuş gibiler! Bunu bile bile görmemezlikten gelmemeliler.

YÜZDE 65 EVET...
Referandumdan çıkacak oranla ilgili sizin bir öngörünüz var mı?
"Evet" yönünde olacağını inanıyorum. Bu oranın yüzde 63,64,65 bantlarında olacağını düşünüyorum. Bildiğiniz üzere Doğu ve Güneydoğu'da birçok belediyeye kayyum atandı. İnsanlar terör örgütünün korkusundan sıyrıldılar ve hizmetle tanıştılar. Gerçekleri gören insanlarımız bile "Evet" diyecektir. Bir de biz şimdiye kadar hep tek  başımıza seçime girdik. Şimdi MHP ile giriyoruz. Onların desteği ile de daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. 

 OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.