Muhabirimiz paraşüt kulesinden atladı
Türk Hava Kurumu Müzesi’ne giden muhabirlerimiz 41 metrelik kuleden atlayış gerçekleştirerek farklı bir deneyime imza attı.
Ulus’ta bulunan Türk Hava Kurumu (THK) Müzesi içinde yer alan paraşüt kulesinden atlayışlar tüm hızıyla devam ediyor. Uzman hocalar eşliğinde gerçekleştirilen atlayış ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor. Kule atlayışı sonrası ise sertifika ve rozet armağan edilerek katılımcılara o anı ölümsüzleştirme imkânı veriliyor.
40 METRELİK KULEDEN ATLADI
Ulus’ta bulunan Türk Hava Kurumu Müzesi içinde yer alan paraşüt kulesinden atlayışlar tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çalışmalar sonrası yeniden hizmete açılan 41 metrelik kulede vatandaşlara ücretsiz atlayış imkânı sunulmuş, atlayış gerçekleştirenlere ise sertifika ve rozet verileceği duyurulmuştu. Ücretsiz atlayış için THK müzesine giden muhabirlerimiz atlayış gerçekleştirerek farklı bir deneyime imza attı.
SERTİFİKA VE ROZET ARMAĞAN EDİLİYOR
THK kursiyerlerinin de eğitimleri gereği kullandığı 41 metrelik kulede atlayışlar, kulenin 3’üncü kat balkonundan (38 metrelik bölümünden) gerçekleştiriyor. Atlayış yapanlara sertifika ve rozet armağan ediliyor. Kuleden günlük ortalama 20 kişinin atladığı belirtiliyor. Paraşüt kulesi hava şartlarının uygun olduğu koşullarda 15 Kasım’a kadar açık kalacak. Gerekli şartları sağlayanların ücretsiz gerçekleştirdiği atlayışlar, uzman paraşüt eğitmenleri eşliğinde yapılıyor.
KULE ATLAYIŞLARI ÜCRETSİZ
Kulenin yer aldığı alanda müzede tarihi eserlerin yanı sıra orijinal uçaklarda sergileniyor. Hafta içi ve hafta sonu ziyaret edilebilecek müze şehrin ortasında nefes alınabilecek rahat bir ortam sunuyor. Müze içi ve dışı dâhil olmak üzere atlayışlarda ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor.
1937 YILINDA AÇILDI
Havacılık açısından büyük önem taşıyan ve 287 metrekare kapalı ve 7 bin 294 metrekare açık alandan oluşan THK Müzesi, 19 Mayıs 2002’de ziyaret edilmeye başlandı. Müze yerleşkesi içinde yer alan Rus ve Türk mühendisler tarafından inşa edilen paraşüt kulesi ise 1937 yılında dönemin Başbakanı Celal Bayar tarafından faaliyete geçirildi. Yerli ve yabancı turistler tarafından yıl boyu ziyaret edilen müze, açık, kapalı alan ve atlama kulesi olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Orijinal uçakların sergilendiği müzede, tarihi nitelikteki belgeler de meraklıların ilgisine sunuluyor. THK ve Türk Sivil Havacılık tarihi hakkında 743 eser, belge ve fotoğrafın yer aldığı müze, her yaştan ziyaretçinin beğenisi alıyor.
Emrah Özcan / HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.