MKE Ankaragücü 109 yaşında!

MKE Ankaragücü 109 yaşında!

Milli mücadele yıllarında cepheye mermi imalat eden işçilerin kurduğu Türk futbolunun asırlık çınarlarından MKE Ankaragücü 109 yaşına girdi. 

Türk futbolunun asırlık çınarlarından MKE Ankaragücü 109 yaşında. Temeli Osmanlı'dan bugüne kadar uzanan Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü Spor Kulübü yeni yaşını kutluyor. 

İKİ TAKIMIN BİRLEŞMESİYLE ORTAYA ÇIKTI

İmalat-ı Harbiye Mektebi’nin son sınıf öğrencilerinden Şükrü Abbas öncülüğündeki Turan Sanatkarangücü ile Agâh Orhan öncülüğündeki Altınörs İdmanyurdu, 31 Ağustos 1910’da birleşerek Ankaragücü Spor Kulübü adını alan sarı lacivertli kulüp, resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada kuruluş yıldönümünü kutladı. 

CEPHEYE MERMİ YAPAN İŞÇİLERİN KURDUĞI VATANSEVER KULÜP 

MKE Ankaragücü Spor Kulübü Mehmet Yiğiner, Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik ekip ve takım oyuncuları kulübün kuruluş yıldönümü dolayısı ile pasta kesti. Başkan Yiğiner, “Vatanımızın bekası için cepheye mermi imalat eden İmalat-ı Harbiye işçilerinin kurduğu bir kulüptür MKE Ankaragücü. Şanlı, şerefli, onurlu ve gururlu bir mazisi vardır. MKE Ankaragücü var olmuştur, var olacaktır” ifadelerini kullandı.  

GENÇLERBİRLİĞİ: “DOST VE KARDEŞ KULÜBÜMÜZ…”

Başkent’in diğer bir temsilcisi Gençlerbirliği, MKE Ankaragücü’nün yeni yaşını resmi internet sitesinden yayımladığı bir açıklama ile kutladı.  Açıklamada, “Şehrimizin güzide takımlarından , dost ve kardeş kulübümüz Ankaragücü’nün kuruluşunun 109.yılını kutlar, Spor Toto Süper Lig Cemil Usta sezonunda başarılar dileriz” denildi.

RAMAZAN SAYGILI/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.