MİT'ten nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

MİT'ten nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

MİT, İran sınırındaki Süleymaniye kırsalında faaliyet gösteren iki PKK/KCK'lı teröristi etkisiz hale getirdi. Teröristlerin örgüt üst yönetimi ile yakın ilişkiler içinde olduğu ve bölgedeki halkı hedef aldıkları tespit edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), istihbarat ağı aracılığıyla Süleymaniye kırsalındaki Pencevin bölgesinde faaliyet gösteren iki teröristin izini sürdü. Yapılan çalışmalar sonucunda, PKK/KCK mensubu Berfin Roj kod adıyla bilinen Caize Selber ve Tekoşin Dilgeş kod adıyla tanınan Emine Ulaş’ın, terör örgütünün üst yönetimiyle yakın ilişki içinde olduğu belirlendi.

BÖLGE HALKINI HARACA BAĞLAMIŞLAR

MİT’in araştırmaları, söz konusu teröristlerin bölge halkını vergilendirme adı altında zorla para topladığını ortaya çıkardı. Toplanan paranın, Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanılacak kadro temini için harcandığı, ayrıca örgüte lojistik destek sağlandığı tespit edildi.

GENÇLERİ HEDEF ALDILAR

Berfin Roj ve Tekoşin Dilgeş’in, terör örgütüne katılacak gençleri tespit ederek teşvik ettikleri, ideolojik propaganda ile manipüle ettikleri ve Türkiye'deki gençlik yapılanmalarına eylem amaçlı talimatlar ilettikleri de belirlendi.

Ayrıca her ikisi de terörden aranmakta olan Caize Selber ve Emine Ulaş, MİT’in hedef listesinde yer alıyordu. Yapılan takipler sonucunda yerleri tespit edilen teröristlere karşı en uygun operasyon anı beklenerek, MİT tarafından gerçekleştirilen nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildiler.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.