Mimar Sinan'ın Ankara'daki eseri, külliyeye çevriliyor

Mimar Sinan'ın Ankara'daki eseri, külliyeye çevriliyor

Cumhur İttifakı’nın Altındağ adayı Asım Balcı, Mimar Sinan’ın Ankara’daki tek eseri olan Cenab-ı Ahmet Paşa Cami’yi külliyeye çevireceklerini söyledi.

Cumhur İttifakı AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Asım Balcı, seçim çalışmaları ve ilçede hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri hakkında gazetemize konuştu. 

018-ankara-mevlevihanesi-yikilan.jpgTARİHİ NOKTALARIN RESTORASYONU    DEVAM EDECEK

Altındağ’ın binlerce yıllık tarihi olduğunu vurgulayan Balcı, tarihi ilçeyi daha güzel da güzel hale getirmek için çalışacaklarını belirterek, “Ankara'nın merkezi Altındağ’dır. Buraya yapacağımız çok şey var. Altındağ'da binlerce yıllık bir tarih var. Ankara Kalesi başta olmak üzere onun eteklerinde Hacı Bayram-ı Veli gibi çok sayıda manevi büyüklerimizin türbeleri var. Büyükşehir Belediyemiz ile bütüncül bir şekilde bunları ele alarak kale ve çevresinin fiziki imkanlarının daha fazla güzelleştirilmesi için çalışmalar yapacağız. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin kaleden, Hacı Bayram’a kadar uzanacak teleferik projesi var. Bu proje ile iki taraf arasında ulaşım kolaylaşmış olacak. Tarihi bölgelerin tanıtımına ağırlık vereceğiz. Ankara Kalesi’nin dışında sokak sağlıklaştırması yapıldı, şimdi sıra kale içine geldi. Büyükşehir ile birlikte onu da yapacağız inşallah” dedi.     

MİMAR SİNAN’IN ESERİ, KÜLLİYEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Mimar Sinan’ın Ankara’daki tek eseri olan ve Ulucan’larda bulunan 453 yıllık Cenab-ı Ahmet Paşa Cami ve çevresine yapmayı düşündükleri projelerini açıklayan Balcı, “İnşallah orayı bir külliye şekline dönüştüreceğiz. Mimar Sinan’ın bu güzel eserine geçmişte olduğu gibi aşevi, Mevlevihane, kütüphane yaparak orayı yaşayan bir merkez haline getirmeyi, eski günlerine kavuşturmayı düşünüyoruz. Bütün bu yapılacaklar ile beraber Ankara’nın kalbi olan Altındağ çok daha güzel olacak. Bundan esnaf da kazançlı çıkacak” diye konuştu. 

41b80e82-4ae0-4a22-8ec8-3215b5ba7508.jpgALTINDAĞ’A TURİST YAĞACAK

Altındağ’ın tarihi ve turistik noktalarına tanıtım ofisleri açacaklarını da kaydeden Balcı, “Yerli ve yabancı turistlerin ilçemize daha fazla gelmesi için çalışacağız. Tüm öğrencileri Ankara'nın milli ve manevi merkezi konumundaki ilçemizi gezdirerek milli ve manevi havayı tatmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

KADIN VE GENÇLİK MERKEZLERİ ÇOĞALACAK

İlçedeki kadın ve gençlik merkezlerini daha da artırmayı hedeflediklerini aktaran Balcı, “Daha fazla insanımızın buralardan istifade etmesi için bu merkezlerin sayılarını artıracağız, bu merkezleri çok amaçlı hale getirmek için çalışmalar yapacağız. Çünkü biz taş üstüne taş koymaya geliyoruz, eksiklikleri varsa da onları tamamlayacağız Bizim hizmet anlayışımız bu şekilde olacak” sözlerini aktardı. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.