MİLYONLARIN SİNYALİ KESİLEBİLİR!

MİLYONLARIN SİNYALİ KESİLEBİLİR!

Anolog yayından dijital yayına geçen televizyonlardaki uydu alıcı sisteminin yeniden değişeceği konuşuluyor. Yeni gelen sistemin ardından milyonlarca uydu alıcılar, televizyonlar ve kumandalar çöpe gidebilir.

DİJİTALLERİN DEVRİ BİTECEK

Yıllardır televizyonculuk yapan Mustafa Güldürmez, yeni gelecek sistemin sıkıntılarına dikkat çekerek, “Bazı büyük televizyon kanallarında HD yayını var. Yakın zamanda geride kalan yüzlerce kanal da yenilenmiş HD’ye geçecek. Bu kez ne olacak? Hemen hemen her evde bulunan eski dijital cihazların hükmü yeni HD ile bitecek. HD’ye geçecek kanalların uyumluluğu eski dijital cihazların çoğunda olmadığı için televizyonlarda ses olacak ama görüntü olmayacak” dedi.  

MİLYONLARCA CİHAZ ÇÖPE

Yeni gelecek sistemin kullanıcıya doğuracağı külfeti de açıklayan Güldürmez, “Kullanıcı televizyon izlemek istiyorsa elindeki cihazı mutlaka değiştirmek zorunda kalacak. Vatandaşa binecek yük sadece cihaz ile sınırlı kalmayacak. Piyasada HD girişi olmayan televizyonlar hala mevcut. Bununla birlikte eski televizyonların da değişmesi gerekecek. Milyonlarca televizyon, dijital uydu alıcılar ve kumandalar çöpe gidecek” diye konuştu.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Geçtiğimiz senelerde analog yayından dijital yayına geçen televizyonlardaki uydu alıcı sistemi tekrar değişecek. Lodos Elektrik ve Elektronik’in sahibi Mustafa Güldürmez, milyonlarca kişiyi ilgilendirecek değişimin ne olduğu, nasıl olacağı ve kullanıcılara etkisiyle ilgili Habervaktim’e çarpıcı bilgiler verdi.

HER EVİ İLGİLENDİRİYOR
Ulus Konya Sokak’ta yıllardır televizyonculuk yapan Güldürmez, yayındaki değişimle ilgili, “Bildiğimiz gibi şuan bazı büyük televizyon kanallarında HD yayını var. Yakın zamanda geride kalan yüzlerce kanal da yenilenmiş HD’ye geçecek. Bu kez ne olacak? Hemen hemen her evde bulunan eski dijital cihazların hükmü yeni HD yayınlarla artık bitecek. HD’ye geçecek kanalların uyumluluğu eski dijital cihazların çoğunda olmadığı için televizyonlarda ses olacak ama görüntü olmayacak” dedi.  

MİLYONLARCA CİHAZ ÇÖPE

Yeni gelecek sistemin vatandaşa büyük bir külfet doğuracağını da kaydeden Güldürmez, “Kullanıcı televizyon izlemek istiyorsa elindeki cihazı mutlaka değiştirmek zorunda kalacak. Vatandaşa binecek yük sadece cihaz ile sınırlı kalmayacak. Piyasada HD girişi olmayan televizyonlar hala mevcut. Bununla birlikte eski televizyonların da değişmesi gerekecek. Milyonlarca televizyon, dijital uydu alıcılar ve kumandalar çöpe gidecek” diye konuştu.

TAMİRCİLER ZARARIN EŞİĞİNDE

Binlerce televizyon tamircisinin de bu durumdan olumsuz etkileneceğini anlatan Güldürmez şöyle konuştu: “Yeni sistemle birlikte eski cihazlara ait tüm malzemeler elimizde kalacak. İnsanlar yeni televizyonlar alacağı için uzun bir süre bizim gibi televizyon tamircisine iş düşmeyecek. Çoğu tamircinin dükkanı kapanma riskiyle karşı karşıya kalacak. Eskisi gibi işlerimiz de kalmadı zaten.”  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.