Milyonları ilgilendiriyor: KPSS oturumları başlıyor

Milyonları ilgilendiriyor: KPSS oturumları başlıyor

KPSS süreci bugün yapılacak genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarıyla başlayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.15'te başlayacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı süreci bugün yapılacak genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarıyla başlayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.15'te başlayacak ve adaylara 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika verilecek.

Öğleden sonra gerçekleştirilecek eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. 80 sorudan oluşan test için adaylara 100 dakika süre tanınacak. Ek süre kullanması uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

1.jpg

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK

KPSS süreci 20-21 Temmuz tarihlerinde yapılacak alan bilgisi sınavları ve 4 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ile devam edecek.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugünkü sınava katılacak adayların ihtiyaç duyacakları belgeleri temin edebilmeleri için sınav merkezlerinin bulunduğu il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 07.00-14.30 saatleri arasında açık olacağı belirtildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.