MİLLİ VE YERLİ ÇOCUK HİKÂYELERİ
Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğu, vefatının beşinci yılında hikâyeleştirildi. "Necmettin'in Dünyası" çocuk hikâyeleri serisi, Erbakan'ın hayatını anlatacak. 54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocuk
UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM
Vefatının beşinci yılında çıkan "Necmettin'in Dünyası" çocuk hikâyeleri serisi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Erbakan'ın hayatından gerçek bilgiler doğrultusunda kurgulandı. Seride, "Necmettin ve Mestan", "Necmettin ve Hediye Koç", "Necmettin Otomobil Yapıyor", "Bahçede Kurulan Devlet" başlıklı hikâyeler yer alıyor.
MİLLİ VE YERLİ KARAKTER
Her biri 16 sayfadan oluşan hikâyelerin son bölümlerinde ise çocukları bilgilendirecek ve eğlendirecek boyama, fark bulmaca, labirentler yer alıyor. "Türkiye'nin ilk milli ve yerli karakteri" sloganıyla satışa sunulan hikâyelerde, mücadele azmi, çalışkanlık, dürüstlük, milli ve manevi değerlere vurgu yapıldı. Necmettin Erbakan’ın hayatından esinlenerek hazırlanan hikâye seti 4 temel hikâyeden oluşuyor.
BAHÇEDE KURULAN DEVLET
Necmettin Erbakan’ın çocukluk yaşamını konu alan için çizgi romandan bir bölüm:
“Necmettin’in bu lider özelliği, farklı bir oyun oynamalarına neden oldu. Bu oyunun adı, ‘devletçilik’ idi. Evlerinin bahçesinde bir devlet kuruyorlardı. Bütün arkadaşları bu küçük devlette yerini alıyordu. Bu devlette her şey düşünülmüştü. Bütün kurumları vardı. Üstelik işler tıkır tıkır yürüyordu. Ağabeyleri bile bu yeni ve ilginç oyuna kayıtsız kalmıyordu. Onlar da oyunun büyüsüne kapılıyor, gelip onlara katılıyorlardı. Devletin başkanı Küçük Necmettin’di. Herkes bu göreve onu layık görmüştü. Devlet Başkanı Necmettin ise arkadaşlarına türlü türlü görevler verirdi: ‘Sen bakan ol. Sen milletvekili ol. Sen hâkim ol ve adaleti sağla. Sen savcı ol. Sen asker ol ve sınırlarımızı koru. Sen polis ol, emniyeti sağla.’ Arkadaşları hiç gocunmadan verilen görevleri yapıyordu. Bakan olan ülke işlerine kafa yoruyordu. Polis, herkesin kanunlara uymasını sağlıyordu. Asker, sırtında tüfeği, nöbet bekliyordu. Necmettin ise görevliler işlerini daha dikkatli yapsınlar diye onları denetliyordu.
KURULAN DEVLER LANLAKO
Necmettin, arkadaşlarının ‘devletçilik’ oyununa olan ilgisine sevinmişti. Tatil günleri, erkenden toplanıyorlardı. Necmettinlerin bahçesinde hemen devlet kuruluyordu. Kurumlar oluşturuluyordu. Sonra düdükler çalınıyordu, mesai başlıyordu. Bahçedeki bu devletin en kalabalık ve en heyecanlı yeri pazar yeriydi. Pazarda herkes satış yapabilirdi. Herkes ürün de alabilirdi. Tek şartı vardı; Alışverişlerde gerçek para değil, oyuncak para kullanmak...
Kurdukları devletin adını ‘Lanlako Devleti’ koydular.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.