MİADI DOLDU

MİADI DOLDU

Yarım asırdan fazla milyonlarca yolcuya hizmet veren tarihi öneme sahip Etlik Garajı, parça parça yıkılmaya başlandı. Kısa bir süre daha yolculara hizmet verecek olan garajın son görüntüsü ise yürek burkuyor.

HARABEYİ ANDIRIYOR

Başkent Ankara’nın ilk otobüs terminali olan ve 50 yıldan fazla yerli ve yabancı yolcuya bilfiil hizmet veren Etlik Garajları yavaş yavaş sona yaklaşıyor. Eski görüntüsünden eser kalmayan garaj şuanda adeta bir harabeyi andırıyor. Yıkılan ve kullanılmayan peronlarda hayvanlar cirit atıyor ve boş dükkânlar çöp olarak kullanılıyor. Geçmişte aynı anda onlarca kişinin geçtiği peronlarda, şimdi bir yolcu dahi görmek zor oluyor.

ESKİ GARAJA AVM Mİ YAPILACAK?

Binlerce kişiye ekmek kapısı olan Etlik Garajı önümüzdeki günlerde tamamen yıkılacak. Garajda yıllardır hizmet veren otobüs firmaları, Büyükşehir’in göstereceği bir yerde artık hizmet verecek. Tamamen temizlenecek olan garajın arazisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel teşebbüse satılacağı ve buraya iş merkezi ya da AVM’nin yapılacağı konuşuluyor.  Garajda çalışan bir işçi son durumlarıyla ilgili Habervaktim’e konuşarak, “Birkaç gün içinde tüm peronların tamamen yıkılacağı söyleniyor” dedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-


Başkent Ankara’nın ilk otobüs terminali olan ve yarım asırdan fazla yerli ve yabancı yolcuya bilfiil hizmet veren ve hala vermekte olan Etlik Garajları, parça parça yıkılmaya başlandı. Etlik’te bulunan tarihi öneme sahip garajın, son görüntüleri ise adeta bir harabeyi andırıyor. Etlik Garajı’nın önümüzdeki günlerde tamamen yıkılıp kapanacak olması garajda çalışarak yıllar boyu ekmeğini buradan kazanan vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatıyor.

YOLCUYA HASRET KALDI

Etlik Garajı’nda son günlerinin yaşayan araçlar ve işletmeciler, şuan Beypazarı, Çamlıdere, Kızılcahamam, Haymana, Ayaş gibi birkaç ilçeye taşımacılık hizmeti veriyor. Ankara sınırları dışında olan küçük birkaç ilçeye de daha buradan araç kalkıyor. Etlik Garajı’nın son görüntüsü ise bir enkazı andırıyor. Yıkılan ve kullanılmayan peronlarda ise hayvanlar mesken tutuyor. Başkent’te 50 yıldan fazla hizmet vermiş garaj, yolcu açısından da büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Faaliyette olan otobüs firmalarının önünden birkaç yolcu geçiyor. Deyim yerindeyse otobüsçüler sinek avlıyor. 

YENİ BİR AVM DAHA MI?

Garajdaki arazinin mülkiyeti ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde. Büyükşehir’in bu araziyi geçmiş yıllarda Ankara İl Özel İdaresi’nden aldığı öğrenildi. Başkent’in ilk otobüs terminali olan ve yarım asırdan fazla hizmet veren Etlik Garajları'nda gerekli temizliğin yapılmasının ardından yerine iş merkezi ya da AVM yapılacağı konuşuluyor.
BÜYÜKŞEHİR’İN YER GÖSTERMESİNİ BEKLİYORLAR
Etlik Garajı’nın ve kendilerinin durumu hakkında Habervaktim’e bilgi veren ancak ismini vermek istemeyen bir firma çalışanı, “Burası Türkiye’nin ilk şehirlerarası yolcu terminaliydi. Bu garajda yıllarca emeğimiz geçti. Birkaç gün içinde tüm peronların tamamen yıkılacağı söyleniyor. Zaten gördüğünüz gibi bazıları yıkıldı, kullanılmıyor. Eskisi gibi yolcumuz da kalmadı. Büyükşehir Belediyesi bize yer gösterecek. Buradaki tüm firmalar Büyükşehir’in gösterdiği noktaya taşınacak ve oradan hizmet vereceğiz” dedi.    

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.