MHP’den askıda ekmek

MHP’den askıda ekmek

MHP lideri Bahçeli’nin, Fırıncılar Federasyonu’nun “ekmeğe zam” açıklaması üzerine başlattığı ‘Askıda Ekmek’ projesine ilk destek parti İl Başkanı’ndan geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmeğe yapılan yüzde 15’lik zam kararını “insani ve vicdani” bulmadığını belirterek, bu zamma dikkat çekmek amaçlı Başkent Ankara’da ‘Askıda Ekmek’ projesini başlattığını duyurmuştu. Bu karar sonrası MHP teşkilatı hemen harekâta geçti. MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Devlet Bahçeli’nin ekmek zammına karşı başlattığı ‘Askıda Ekmek’ projesine ilk desteği verdi. Proje kapsamında Çankaya’daki bir ekmek fırınına giden MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, 100 ekmeği askıya aldırdı. 

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR 

Projeyle ilgili gazetemize bilgi veren MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, 
“Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin başlatmış olduğu ‘Askıda Ekmek’ projesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın alması için ekmekleri askıya asıyoruz. Genel Başkanımızın emirleri doğrultusunda Ankara'da hali vakti yerinde her bir ülküdaşımız fırınlara uğrayıp askıya ekmek asmaya başladı. Bu çalışmamız bugünlük değildir, devam edip gidecektir. Dava arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız da bu çağrıya kayıtsız kalmadı.  Şimdiden büyük bir destek verdi. Sonuçta biz ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir Peygamber’in ümmetiyiz” dedi. 

PROJEYE BÜYÜK DESTEK

Ekmeğe gelen zam üzerine başlatılan ‘Askıda Ekmek’ projesi parti teşkilatları ve parti tabanı tarafından büyük destek gördü. İl Başkanı Turgay Baştuğ’un sosyal medya hesabındaki fotoğrafa yorum yapan yüzlerce partili ve vatandaş, projeye destek vereceklerini belirtti. 

ASKIDA EKMEK NEDİR?

Askıda ekmek ülkemizde aslında kökeni çok eskilere dayanan bir uygulamadır. Uygulama özetle şöyle: Ekmek fırınına gittiğinizde 2 ekmek parası ödüyorsunuz fakat 1 adet ekmek alıyorsunuz. Ekmekleri de satın alırken şunu diyorsunuz: ‘İki ekmek birisi askıda.’ Ardından fırın sahibi sizin için askıya yani ekmeklerin biriktiği noktaya bir adet ekmek bırakıyor. Gün içinde ihtiyacı olan birisi gelip "Askıda ekmek var mı?" diye soruyor ve bu kişi ekmeği herhangi bir ücret ödemeden alabiliyor.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.