MHP çekti, Hakan Türkdağ çekilmedi

MHP çekti, Hakan Türkdağ çekilmedi

MHP, ittifak çerçevesinde Akyurt’ta aday çıkarmayarak AK Parti’nin adayını destekleyecek. MHP’den aday adayı olan Hakan Türkdağ, bu karara tepki göstererek partisinden istifa etti ve bağımsız aday oldu.

Cumhur İttifakı kapsamından Akyurt’ta aday çıkarmayan MHP, AK Parti’nin belediye başkan adayı Hilal Ayık’ı destekleme kararı almıştı.

Bu karar sonrasında önümüzdeki 31 Mart yerel seçimleri için MHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Hakan Türkdağ, partisinden istifa ederek seçimlere bağımsız girme kararı aldı.

2014 yerel seçimlerinde Akyurt’ta MHP’nin adayı olarak seçime giren, bu seçimlerde yüzde 34 oy almasına rağmen kazanamayan Hakan Türkdağ, geçtiğimiz günlerde bağımsız adaylığını ilan etmesiyle birlikte sahalara indi. İlçede esnaf olan Türkdağ, seçim sloganını “Gönül İnsanı” olarak belirledi.

Türkdağ’ın, AK Parti’nin “Gönül Belediyeciliği” sloganıyla benzerliği dikkat çekti. 

MHP AKYURT İLÇE BAŞKANI: DESTEĞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Hakan Türkdağ’ın MHP’den istifa ederek seçimlere bağımsız olarak girmesine MHP Akyurt İlçe Başkanı sert tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan İlçe Başkanı Fatih Arslan, özetle şunları söyledi:

Siyaseten ve ferasetten sancılı bir süreçten geçen ülkemiz Liderimiz Devlet Bahçeli beyefendinin yol haritası İle geleceğimize ışık tutmaktadır. Bilge liderimizin talimatları doğrultusunda Akyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakı’nın sonuna kadar destekçisi ve takipçisi olacağız. Bunun dışında diğer hiçbir adayın destekçisi ve takipçisi olmamız mümkün değildir. Cumhur İttifakı adayımız Hilal Ayık’tır. Partimize daha önce aday adaylığı başvurusunda bulunan Hakan Türkdağ’ın daha sonra bağımsız belediye başkan adayı olması partimiz ve ilçe başkanlığımız tarafından tasvip edilmemekle birlikte herhangi bir desteğimiz söz konusu değildir.”

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.