Mezar Taşı Ustası Azalıyor

Mezar Taşı Ustası Azalıyor

Karşıyaka Mezarlığı birinci kapı karşısında mezar taşı ustalığı yapan Nurettin Fındık, eleman bulmakta sıkıntı çektiklerini ve mezar taşı ustalarının gün geçtikçe azaldığını ifade etti.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Baba mesleği olan mezar taşı ustalığını icra eden Nurettin Fındık, eleman bulmakta sıkıntı çektiklerini ve mezar taşı ustalarının gün geçtikçe azaldığını söyledi. İşin ağır olması nedeniyle işçi pazarındaki elemanların bile gelmediğini ifade eden Fındık, mezar taşı işinin kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alacağını savundu.

ELEMAN BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYORUZ

“Aralık ve nisan ayları arası mezar yapmamız yasak” diyen Nurettin Fındık,  “Bizim mesleğimiz kaybetmeye yüz tutmuş meslekler arasına girmek üzere. İşimiz ağır olduğu içi eleman bulmakta büyük sıkıntı çekiyoruz. Baba mesleği olduğu için bizde bu işi yapıyoruz. İşin ağırlığı nedeniyle insanlar bu mesleği yapmaktan kaçınıyor” dedi.

ÖĞLEN OLMADAN İŞİ BIRAKIP KAÇIYOR

İşlerin olmadığından dert yanan Fındık, “Mezar taşlarını yerine koymak için 10 kişi gerekiyor. Eşten dosttan yardım alarak mezarları yerine koyuyoruz. Hatır gönülle işlerimizi yapıyoruz, 10 kişi çalıştırsak batarız. İşçi pazarına gidiyoruz, mezar taşı deyince kimse gelmiyor. Gelenler ise neredeyse iki kat ücret istiyor ve birçoğu öğlen olmadan işi bırakıp kaçıyor. Şuanda bir şey kazanamıyoruz eski kazandıklarımızı yiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.