Metrodaki teknik arıza mağdur ediyor

Metrodaki teknik arıza mağdur ediyor

Çoğu zaman yolcular birbirine, “hangi durak ?” sorusunu yöneltiyor. Pek çok vatandaş durak isimlerini iyi takip edemediği için zaman zaman yanlış durakta indiklerini söyledi.

Ankara Metrosu Kızılay-Koru istikametinde çalışan trenlerin bazılarında durakları bildiren sesli uyarı sistemiyle elektronik harita ve yazı ekranlarının çalışmaması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Pek çok vatandaş durakları takip etmekte zorlanırken güzergâha hâkim olmayanlarda yanlış duraklarda inebiliyor. Vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden eksiklerin giderilmesini istiyor.

YANLIŞ İNENLER OLUYOR

Kızılay ve Koru arası hizmet veren metronun bazı tren ve vagonlarında durak bildirimlerinin çalışmaması pek çok yolcuyu ineceği duraklar konusunda şaşırtıyor. Yolu iyi bilen vatandaşlar dahi sesli uyarı sistemi çalışmadığı için tereddüt yaşarken bilmeyenlerin birkaç kez yanlış indiği görülüyor. Vatandaşlar ise duruma tepkisiz kalmayarak, “Durak isimlerini takip etmekte zorluk yaşıyoruz. Hepsinde değil ama bazı trenlerde ya da vagonlarda ekranlarda durak ismi yazmıyor elektronik haritalarda da görülmüyor. Yetkililerden talebimiz bakımlarını kısa sürede yapmalıdır” dedi.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.