Metroda ikram sevinci

Metroda ikram sevinci

Başkentliler, iftar vakti evlerine yetişemediklerinde oruçlarını yolda açmak zorunda kaldıklarını belirterek, Büyükşehir’in bu ikram uygulamasını memnuiyetle karşıladıklarını ifade ettiler

11 Ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’na kavuşmamıza sayılı günler kala Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir karara imza atıldı. 16 Mayıs’ta başlayacak mübarek ayda bütün Metro ve Ankaray istasyonlarında en az bin tane olmak üzere vatandaşların oruçlarını açmaları için iftarlık bulunacak. Yapılacak uygulamayla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar durumdan memnuniyetlerini dile getirerek, “Allah razı olsun” dedi. 

İFTARLIK SU BELEDİYEDEN 

16 Mayıs’ta kavuşacağımız Ramazan Ayı öncesi Büyükşehir Belediyesi öğrencileri ve çalışanların durumuna dikkat çekerek yeni bir karara imza attı. Bütün Metro ve Ankaray duraklarında en az bin tane iftarlık paket bulundurulacakken paketlerin içerisinde ise 1 adet poğaça, 1 şişe su ve ıslak mendil yer alacak. Vatandaşlar oruçlarını bu ikramlarla açacak. 

VATANDAŞ MEMNUN OLDU 

Vatandaşlar alınan yeni kararla ilgili düşüncelerini Kızılay metro istasyonunda gazetemizle paylaştı. İftar vaktine çoğu zaman yolda girdiklerini belirtirken durumdan memnuniyetlerini de iletti. Vatandaşlardan İhsan Koçak , “Yabancı uyrukluyum bu duruma şaşırdım aynı zamanda çok sevindim çok teşekkürler” diyerek memnuniyetini dile getirirken Hayati Erman ise,  uygulamanın devamını temenni ederek, “Bu çok güzel bir şey tabi ki Allah razı olsun. Böyle şeyler çoğu zaman yapılıyordu burada da başlayacakmış çok memnun olduk” dedi.

RAMAZANI HER YERDE HİSSETMEK ÖNEMLİ 

Vatandaşlardan durakların yoğun olduğuna dikkat çeken Kazım Bey ise , “Paketlenme sistemi çok daha iyi olmuş normal sofralar zor olurdu buralar çok yoğun yerler teşekkür ederiz” derken bazı vatandaşlar ise Ramazan Ayı’nın bereketine ve yaşanmasına dikkat çekerek “Çok olumlu bir çalışma ancak temizliğine dikkat etsinler. Mübarek ayımız ayrı bir heyecandır bunu insanlara tattırmak her yerde hissettirmek önemlidir. Yapanlardan Allah razı olsun” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.