Metroda 24 saat bekleyişi

Metroda 24 saat bekleyişi

Başkentliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna’nın açıkladığı, ‘‘Metro 24 saate çıkacak’’ uygulamasına geçişi sabırsızlıkla bekliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Başkentte yaşanan ve çoğu kez tartışma konusu olan otobüslerin 24 saat çalışması, Sincan-Kızılay metro hattında yaşanan aktarma gibi sorunları 10 ay gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturmuştu. Şimdi ise Başkentlilerin Başkan Tuna’dan bir talebi daha var. Sincan-Kızılay metrosunda aktarmanın 4,5 yıl sonra Temmuz ayının başında tarih olmasıyla metroların 24 saat hizmet vereceği sözünü Tuna’ya hatırlatan Başkentliler, “Başkanımız kısa sürede çoğu sorunu çözdü. Şimdi sıra 24 saatte” ifadelerini kullandı. Öte yandan konuyla ilgili Ocak ayında bir açıklama yapan Başkan Tuna, “ Yeni vagonlar eklenerek aktarma kalkacak metro da 24 saat hizmet verecek” demişti. 

BAŞKAN TUNA’NIN SÖZÜYDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ocak ayında metroda yaşanan sorunlarla ilgili konuşmuş ve yaz aylarında yeni vagonların gelerek problemlerin çözüme kavuşacağını ve metronun da 24 saat kesintisiz hizmete başlayacağını belirtmişti. Yaptığı açıklamada metronun 24 saate getirilmesi için aşamaların gerektiğini belirten Başkan Tuna şu ifadelere yer vermişti:
“Metro seferlerimizin sabaha kadar olması için çalışmalara devam ediyor. Neden sabaha kadar yapamadık? Gece 02:00’dan sabah 06:00 arası yeni vagonlarla eski vagonlar arasında metro hatlarında çalışmalar olduğu için sabah kadar yapamamıştık. Haziran itibariyle inşallah yeni vagonlar gelince bu Batıkent’teki aktarmayı da kaldıracağız metrolar da sabaha kadar 24 saat hizmet verecek.”

VAGON ARTMIŞ AKTARMA KALKMIŞTI

Başkan Tuna’nın açıklamalarının ardından Mayıs ayının son günlerinde 4 vagon olan Sincan metrosu 6 vagona çıkarılarak metroların kapasitesi artırılmıştı. Yaşanan kalabalığa bu sayede büyük ölçüde çözüm getirilmişti. Bunun ardından ise Temmuz ayının başında 4,5 yıldır Sincan-Kızılay arasında yapılan Batıkent aktarmasına son verilmiş ulaşım kesintisiz hale getirilmişti. 

VATANDAŞ BEKLİYOR

Metronun 24 saate çıkarılacağı sözünü unutmayan Ankaralılar konuyla ilgili taleplerini gazetemize iletti. Başkan Tuna’ya talepleri doğrultusunda seslenen vatandaşlar, “Başkanımız otobüs saatleri ve aktarma olmak üzere en büyük sorunları çözdü. Ayrıca metrolara yeni gelen vagonlar sayesinde en yoğun saatlerde dahi kalabalık yönünden sorun yaşamıyoruz. Ancak verilen sözü unutmadık. Başkente yakışan metroların 24 saat çalışması ve şehrimizin her daim canlı bir şekilde olmasıdır” ifadelerini kullandı. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.