Metro kazası sonrası kurban kesildi

Metro kazası sonrası kurban kesildi

Öz Taşıma İş Sendikası Cumartesi sabahı hat bakımı amaçlı çalışan iki metro treninin kaza yapması sonrasında bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için dualar eşliğinde kurban kesti.

Ankara Metrosu Bakım ve İşletme Merkezi’nde dualar eşliğinde kesilen kurban öncesi açıklama yapan Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, ”İstenmeyen bir olay yaşadık. Kaza günü bir can kaybı yaşanmaması sevindirici. Bir daha bu tarz olayların yaşanmaması temennisiyle metro işletmemiz, sendika üyelerimiz ve BUGSAŞ Genel Müdürümüz ile birlikte bugün bir araya gelerek kurban kesiyoruz” dedi.

Kaza ve belaların defi için

Cumartesi sabahı hat bakım amaçlı çalışan iki metro treninin, Ulus makas bölgesinde kaza yapması sonucu Kızılay- Batıkent yönünde seferlere ara verilmişti. 41 saat ara sonrası tekrar hizmete açılan metro seferleri sonrasında bu tarz olayların tekrarlamaması için Öz Taşıma İş Sendikası tarafından kurban kesildi. Ankara Metrosu Bakım ve İşletme Merkezi’nde dualar eşliğinde kesilen kurban öncesi açıklama yapan Öz taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay yaşanan kaza sonrası can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, kaza ve belaların defi için kurban kesilerek dualar edileceğini açıkladı.

“Üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz”

Toruntay, bir daha böyle kazaların yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Burada çalışan bütün arkadaşlarımız Ankaralılara hizmet ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte bu ve benzeri kazaların bir sıkıntı olmadan, bu işletmemizde trenlerimiz Ankara halkımıza hizmet vermek üzere hazırlanıyor. Arkadaşlarımızın üstün gayretlerinden ve verimli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bir sıkıntı olmaz." ifadelerini kullandı. Mustafa Toruntay'ın konuşmasının ardından metro personelinin de katılımıyla kurban kesilip dua edildi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.