METRO 5 SENE SÜRMEZ

METRO 5 SENE SÜRMEZ

Habervaktim'e konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Esenboğa Havaalanı'na yapılacak ve 5 senede bitmesi belirlenen metro çalışmasının daha erken bir sürede bitirilebileceğini söyledi.

19 MAYIS'A BÜYÜK BİR STAT YAPILACAK
"Esenboğa Havaalanı'na yapılan metronun 5 sene süreceğini zannetmiyorum" diyen Başkan Yamalı "Orada kamulaştırma gibi birkaç mesele var. Onlar halledildikten sonra 2017'de çalışmalara başlanabilir gibi düşünüyorum. Aylardır çalışıyoruz bunun üzerine" dedi. 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu noktaya yeni ve büyük bir stat projesinin olduğunu da açıklayan Başkan Yamalı, Ankara'ya yakışır derecede büyük bir stat yapılacağının müjdesini verdi. Orta ölçekli statların Başkentliye yetmeyeceğini söyledi. 
ŞEHİTLERE ÖZEL SAYGI
Şehit haberlerinin gelmesinden dolayı şehitlere saygı için herhangi bir eğlence programı düzenlenilmemesi için AK Parti Ankara İl Başkanlığı ve Ankara'daki AK Partili belediyeler karar aldıklarını kaydeden Başkan Yamalı, "Biz kendi belediyelerimizde şehit haberlerinin geldiği bu günlerde eğlence programları düzenlemeyi tercih etmiyoruz" dedi. Yamalı, CHP'li belediyelerin bu konulara önem vermediğini de hatırlatarak, Ankara'daki CHP'li belediyelerin çalışmalarında eğlenceyi ön planda tutmalarını eleştirdi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Habervaktim'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esenboğa Havaalanı'na yapılacak ve binlerce kişinin dört gözle beklediği metro çalışmalarıyla ilgili gazetemize bilgi veren Başkan Yamalı, havaalanı metro projesindeki son durumu günlük olarak takip ettiğini söyledi.
METRO 5 SENEDEN ÖNCE BİTER
Metro çalışmasının 5 seneden önce bitebileceğini kaydeden Yamalı, "Esenboğa Havaalanı'na yapılan metronun 5 sene süreceğini zannetmiyorum. Metro çalışması daha erken biter. Orada kamulaştırma gibi birkaç mesele var. Onlar halledildikten sonra 2017'de çalışmalara başlanabilir gibi düşünüyorum. Aylardır çalışıyoruz bunun üzerine. Başbakanımız ile de geçen hafta toplandık. Metro havaalanından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne kadar devam edecek" dedi.
19 MAYIS'A YENİ STAT İNŞA EDİLECEK
Ankara'ya yapılması düşünülen ve şehre prestij kazandıracak başka projelerin olduğunu da açıklayan Başkan Yamalı, "Hem Hükümetimizin hem Ankara Büyükşehir Belediyemizin hem de bizim takip ettiğimiz Ankara için birkaç önemli proje daha var. Mesela Ankara'ya büyük bir stadyum yapılması. Ankara'ya yakışır bir derecede büyük bir stat. Başkent'imizin orta ölçekli güzel stadyumları var. İşte Yenikent'teki stat, Büyükşehir Belediyemizin Eryaman'da başlattığı 20 bin kişilik stat gibi. Yeni stadı ise 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu mevcut yeri düşünüyoruz. Başka yerlerde var ama büyük ihtimal mevcut yere daha büyük ve kaliteli stat yapılacak. Ankara'ya daha büyük bir müze yapılması konusunda da bir çalışmamız var" diye konuştu.  
BU RAMAZAN'DA YARDIMLAR DAHA DA ARTACAK
Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak yapmayı düşündükleri çalışmaları da aktaran Başkan Yamalı, "Ramazan'da bizim standart programlarımız devam edecek. Bu Ramazan ayında yardım programlarımızı daha da artıracağız. İftar programlarımız ve iftar sonrası programlarımız olacak. Evde iftar yapmayacak derecede yoğun bir şekilde çalışacağız" şeklinde konuştu.
SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ
Ankara'daki güvenlik tedbirleriyle de bilgiler veren Başkan Yamalı "Emniyet, güvenlik tedbiri amaçlı çok dikkatli çalışıyor. Her gün Ankara Emniyet Müdürümüz ve Valimiz ile görüşüyoruz. Biz Başbakanımızın uğurlanmasında ve karşılanmasında bulunuyoruz. Karşılamada Vali ve Emniyet Müdürü oluyor. Sürekli bir geliş gidiş olduğu için sürekli görüşüyoruz. Dolayısıyla şehirle ilgili problemleri günlük konuşma imkanımız oluyor. Onlar bize hatırlatıyor biz onlara hatırlatıyoruz" dedi.  
ŞEHİTLERE ÖZEL SAYGI
Her gün ciğerimizi yakan şehit haberlerinden dolayı AK Parti Ankara İl Başkanlığı ve Ankara'daki AK Partili belediyeler olarak eğlence programı yapılmasına ara verdiklerini söyleyen Başkan Yamalı, "Biz kendi belediyelerimizde şehit haberlerinin geldiği bu günlerde eğlence programları düzenlemeyi tercih etmiyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Yamalı, CHP'li belediyelerin bu konulara önem vermediğini de hatırlatarak, Ankara'daki CHP'li belediyelerin çalışmalarında eğlenceyi ön planda tutmalarını eleştirdi. Başkan Yamalı CHP'li belediyelerin hizmet üretmede de son derece zayıf olduğunu kaydetti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.