Meteoroloji’den kritik uyarı: 4 ile sarı kod verildi

Meteoroloji’den kritik uyarı: 4 ile sarı kod verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin çeşitli bölgelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar için uyarıda bulundu. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevresinde kuvvetli yağışlar öngörüldüğü bildirildi.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz bölgesi ile Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Niğde çevreleri ve Muğla'nın iç kesimleri gibi noktalarda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Ayrıca Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde de yerel yağışlar bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ RİSKİ VE UYARILAR

Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevresinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Uzmanlar, bu bölgelerde yaşayanların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve şiddetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. Meteoroloji, bu riskler nedeniyle dört il için sarı kodlu uyarı yayınladı.

SICAKLIK VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Vatandaşların, özellikle uyarı yapılan bölgelerde dikkatli olmaları ve yetkililerin tavsiyelerine uymaları önem taşıyor. İşte bazı illerde bugünü hava durumu:

İstanbul Güneşli 30°

Ankara Güneşli 29°

İzmir Güneşli 35°

Antalya Güneşli 33°

Trabzon Sağanak Yağış 27°

Bursa Parçalı bulutlu 28°

Adana Sağanak Yağış 34°

Diyarbakır Güneşli 37°

Gaziantep Güneşli 34°

Ağrı Güneşli 32°

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.