Meteoroloji ve AFAD uyardı: Sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji ve AFAD uyardı: Sağanak yağış geliyor!

Ülkemiz genelinde sağanak yağış beklenmesi sebebiyle, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) peş peşe alarmlar verirken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise 72 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava raporlarına göre ülke genelinin sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Bazı bölgelerde yağışın karla karışık şekilde görülmesi ve Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

hava-durumu-2.png

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise 41 il için turuncu, 31 il için sarı meteorolojik uyarı yapıldığını duyurdu. AFAD'dan açıklamasında, "Meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 ilimiz için Turuncu, 31 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

METEOROLOJİ'DEN 2 UYARI!

Meteoroloji ülke genelinde gerçekleşebilece hava olaylarına ilişkin şu iki uyarıyı yaptı:

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların özellikle Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

hava-durumu-1.png

Kuvvetli Rüzgâr Uyarısı: Rüzgârın ise özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.