Meteoroloji uyardı! Türkiye’de yağış alarmı

Meteoroloji uyardı! Türkiye’de yağış alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkili olacak kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. Vatandaşlar sel, su baskını ve yıldırım gibi olası tehlikelere karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin doğu kesimlerinde yoğun yağış bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batı ve kuzey kesimleri ile Toroslar'da gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

YAĞIŞ YOĞUNLUĞU VE ETKİLENEN İLLER

Yapılan açıklamada, yağışların Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Rize'de kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle Rize ve Trabzon'un doğu kesimlerinde yağışların çok kuvvetli olabileceği vurgulandı. Ayrıca, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Sinop, Hatay ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

SICAKLIK VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR VE ÖNLEMLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. Yetkililerin, olası afet durumlarına karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda hassasiyet gösterdiği belirtildi. İşte bazı illerde bugünkü hava durumu raporu:

İstanbul Güneşli 30°

Ankara Güneşli 30°

İzmir Güneşli 36°

Antalya Güneşli 37°

Trabzon Sağanak Yağış 27°

Bursa Güneşli 30°

Adana Kısmen Güneşli 35°

Diyarbakır Kısmen Güneşli 37°

Gaziantep Güneşli 34°

Ağrı Sağanak Yağış 27°

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.