Meteoroloji uyardı: Havalar soğuyor, yağmur geliyor!

Meteoroloji uyardı: Havalar soğuyor, yağmur geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre ülke genelinde hava sıcaklıkları düşerken, birçok bölge yağışlara teslim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava raporlarına göre ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale'nin batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan hafta sonu ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor.

hava-durumu-1-001.png

Sıcaklıkların doğu ve iç kesimlerde azalırken ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceği belirtiliyor. Rüzgarın ise doğu bölgelerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmara'nın batısında güneyli yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞ VE RÜZGARA DİKKAT!

Meteoroloji rüzgar ve şiddetli yağışa ilişkin vatandaşları şu şekilde uyardı:

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

hava-durumu-2-001.png

Kuvvetli Rüzgâr Uyarısı: Rüzgârın gece saatlerinde Marmara'da güneyli yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.