Meteoroloji uyardı: Aşırı sıcaklar devam edecek

Meteoroloji uyardı: Aşırı sıcaklar devam edecek

Sıcak hava yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, yeni haftada da sıcaklık mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yurt genelinde aşırı sıcaklar etkisini sürdürecek.

Yeni haftada sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıklar hafta boyunca 45 derece ve üzerini görecek.

Ankara'da bir hafta boyunca yağış beklenmiyor. Sıcaklıkların ise 3-4 gün boyunca 35 derece ve üzerinde olması bekleniyor.

Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Osmaniye ve Rize çevreleri, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimleri, Artvin kıyıları, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.