Meteoroloji peş peşe uyardı: O illere dikkat!

Meteoroloji peş peşe uyardı: O illere dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son değerlendirmelerine göre ülke genelinde sağanak yağış beklenirken, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun ise kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin son hava raporlarına göre ülke genelinde sağanak yağışın etkili olması beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların özellikle, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır'ın kuzeyi, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı belirtiliyor.

hava-durumu-1.png

METEOROLOJİ'DEN PEŞ PEŞE UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada birçok il için peş peşe uyarılar verildi. İşte o uyarılar:

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır'ın kuzeyi, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Van çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hava-durumu-2.png

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli, Orta Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KURAKLIK ÜRKÜTÜYOR

Barajlardaki su seviyesi hızla azalırken yeni başlayan yağışlar umut oldu. Çiftçiler barajlardaki düşüşü engelleyecek yağış için gözleri meteorolojiye çevirmişti. Gelen bu haber bir nebze rahatlatsa da yağışların sürmesi şart.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.