Meteoroloji duyurdu! Yaz gününde sağanak uyarısı

Meteoroloji duyurdu! Yaz gününde sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara, Ege, Batı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların Marmara'nın güneyi, Ege'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Diğer yandan İç Ege ve İç Anadolu'da kuvvetli lodos etkili olacak. Hava sıcaklıkları batıda 2 ila 5 derece düşerken, doğuda 3 ila 5 derece artacak.

MGM'nin son tahminlerine göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, Ege'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

hava-durumu-3.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların kuvvetli olması beklenen bölgelerde yaşanabilecek sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Rüzgarın da İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı da tedbirli olunması önem taşıyor.

hava-durumu-2.jpg

YETKİLİLERDEN UYARI

MGM yetkilileri, vatandaşları güncel hava durumu uyarılarını takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıyor. Yetkililer ayrıca, fırtına esnasında dışarıda olmaktan kaçınılmasını ve sağlam yapılara sığınılmasını tavsiye ediyor. İşte il il hava durumları:

İstanbul Parçalı bulutlu 28°

Ankara Güneşli 34°

İzmir Kısmen Güneşli 31°

Antalya Sağanak Yağış 28°

Trabzon Parçalı bulutlu 31°

Bursa Sağanak Yağış 27°

Adana Güneşli 34°

Diyarbakır Güneşli 40°

Gaziantep Güneşli 37°

Ağrı Güneşli 30°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.