Meteoroloji duyurdu: Türkiye yağmura teslim oluyor!

Meteoroloji duyurdu: Türkiye yağmura teslim oluyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bazı bölgelerde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava raporlarına göre ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevrelerinde şiddetli olması bekleniyor.

hava-durumu-1.png

Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerine dönerek yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

SAĞANAK VE FIRTINA!

Meteoroloji açıklamasında birçok bölgede yağışların ve hava olaylarının şiddetleneceğini belirterek uyarılarda bulundu. İşte o uyarılar:

hava-durumu-2.png

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların özellikle Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor!

Kuvvetli Rüzgâr Uyarısı: Rüzgârın ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.