Mesut Özil’den duygulandıran proje: Kolları köy okulları için sıvadı

Mesut Özil’den duygulandıran proje: Kolları köy okulları için sıvadı

Dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil, hayırseverliğiyle bir kez daha adından söz ettirdi. Özellikle Osmanlı tarihi ve padişahlar üzerine yaptığı araştırmalarla bilinen Özil, bu kez de çocukların geleceği için kolları sıvadı.

Sabah gazetesinin haberine göre, evinde oluşturduğu özel bir kütüphaneye sahip olan Özil, okuma alışkanlığını çocuklara aşılamak amacıyla büyük bir projeye imza atıyor. Özellikle deprem bölgesindeki okullar olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki köy okullarına kütüphaneler kazandıracak.

mesut-ozil-2.jpg

TARİH MERAKI ÖNCÜ OLDU

Osmanlı Tarihine olan merakı, Özil'i bu projeye yöneltti. Padişahların hayatlarını inceleyen ve özellikle Yavuz Sultan Selim üzerine araştırmalar yapan Özil, çocukların da tarih bilincini geliştirmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

mesut-ozil-3.jpg

Proje kapsamında, köy okullarına çeşitli konularda kitaplar, kırtasiye malzemeleri ve okuma köşeleri kurulacak. Böylece çocuklar, hem eğlenecek hem de bilgi sahibi olacaklar. Özil'in bu anlamlı girişimi, hem spor dünyasında hem de hayırseverlik alanında takdirle karşılandı. Ünlü futbolcunun, çocukların eğitimine verdiği önem, toplumda örnek teşkil ediyor.

koy-okulu.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.