Meslekte güç birliği

Meslekte güç birliği

ATO'daki 50. Meslek Komitesi seçimlerine ortak girme kararı alan Fiat Ana Bayi Genel Müdürü Nizamettin Uğurlu ile ANODER Başkanı İlkay Kalkan, bayiler ve galericileri en iyi şekilde temsil etmek için çalışacaklarını açıkladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) 50 No'lu Motorlu Kara Taşıtı Satıcıları Meslek Komitesi seçimlerinde Ali Uğurlu A.Ş. Fiat Ana Bayisi Genel Müdürü aynı zamanda ATO Meclis üyesi Nizamettin Uğurlu ile Ankara Oto Galericileri (ANODER) ve ANOKOOP Başkanı İlkay Kalkan birleşerek seçimlere birlikte gireceklerini açıkladı. Önümüzdeki 14 Nisan'da yapılacak 50. Komite seçimlerinde ortak hareket ederek, otomotiv bayilerini ve oto galericilerini en iyi şekilde temsil etmek için çalışacaklarını belirten Uğurlu ve Kalkan, komite seçimleri öncesi gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

"BİRLİKTE GÜÇ DOĞAR" DİYEREK...

Ali Uğurlu A.Ş. Fiat Ana Bayisi Genel Müdürü ve ATO Motorlu Kara Taşıtı Satıcıları Meslek Komitesi Başkanı olan Nizamettin Uğurlu, ANODER Başkanı İlkay Kalkan ile ortak hareket ederek otomotiv sektöründeki meslektaşlarına daha güzel ve daha faydalı işler yapabilmek için çalışacaklarını açıkladı. Meslekte 40 yılı aşkındır bir tecrübesinin olduğunu ve 10 yıldır ATO'da otomotivcileri temsil ettiğini kaydeden Nizamettin Uğurlu, şimdiye kadar sektörde birçok kazanım sağladıklarını açıklayarak, "Hem otomotiv bayilerini  hem de oto galericileri temsilen İlkay Bey ile 'esnafımıza nasıl yardımcı olabiliriz' diyerek bu yola birlikte baş koyduk. Bundan sonra da sorunları tespit etmek ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla var gücümüzle çalışacağız" dedi. 

ATO'DA OTOMOTİVCİLER KABUL GÖRDÜ

Nizamettin Uğurlu, ATO'da göreve gelmeden otomotivcilerin ATO'da pek bilinirliğinin olmadığını da kaydederek, "Biz ilk girdiğimizde ATO'da otomotivcileri ve galericileri temsil eden bir temsilci yoktu. Bizim bağlı bulunduğumuz meslek komitesi daha çok inşaat ağırlıklıydı. Biz 10 yıl önce seçime girdik ve kazandık. O dönem otomotivciliği tanıttık, insanlara kendimizi, derdimizi anlattık. Daha sonra kendi mesleğimizi kendimiz temsil etmek amacı ile ATO'da otomotiv ve galericilikle ilgili sektörümüzü ayırdık. 50. komite adında ayrı bir komite kurdurduk. Otomotiv işi yapan tüm arkadaşları ATO'ya topladık ve 2009 yılında bir grup oluşturduk" diye konuştu.  

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Ankara Oto Galericileri (ANODER) ve Ankara Oto Galericileri Toplu İş Yeri Kooperatifi (ANOKOOP) Başkanı İlkay Kalkan ise ATO'daki 50. Meslek Komitesi seçimlerine otomotiv bayilerini temsilen Nizamettin Uğurlu'nun oto galerileri ise kendisinin temsil etmeye hazır olduğunu kaydederek, "Birlik beraberlik içinde ayrıştırıcı olmadan, esnafın istek var arzularını en iyi şekilde birlikte temsil etmeye çalışacağız. Bu seçimde ekip halinde çalışıyoruz. İnşallah niyetimiz belli akıbetimiz de hayır olacak. Bu otomotiv sektörü giderek büyüyor, ihtiyaçlar var. Kendimizi yenilememiz lazım" ifadelerini kullandı. 

BİRBİRİMİZE ZİNCİRLE BAĞLIYIZ

Sektörü temsil etme noktasında çeşitliliğin daha faydalı ve daha anlamlı olacağını düşündükleri için bu birlikteliği gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Kalkan, "Bayiler ile oto galericilerle birlik beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Çünkü biz birbirimize zincirlerle bağlıyız. Onun için birbirimizi dışlayamayız" dedi. 

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Vaatleri ile ilgili de konuşan İlkay Kalkan özetle şunları söyledi:  "Yeni çıkan ilgili yönetmeliğe göre galericilik yapmak isteyenler mutlaka ya esnaf sanatkarlar odasına ya da ticaret odasına kayıt yaptırması ve yeterlilik belgesi alması lazım. Bu 2019'da yürürlüğe girecek. Bu belgeyi de vermeye hak kazanan tek kurum şu an Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED). Bu belgenin ATO'dan da verilmesi için çalışacağız. Biz istiyoruz ki bu belgenin verilmesi tek bir yere bağlı olmasın. Bu belgeyi birkaç yer versin. Biz tehlikeli maddeler sınıfına girmediğimiz için belki bu belgeye bile ihtiyacımız olmayacak. Bu belge şartını kaldırtmaya çalışacağız eğer kaldırtamaz isek de ATO ve başka kararla ile bu sertifikaları ücretsiz esnafımıza vermek için gayret göstereceğiz. Her noktada esnafla ilgili sorunlarda bir çözüm oluşturmak istiyoruz. Ankaralı esnafın dertlerini sıkıntılarını dile getirip ticaret odası başkanımızın önderliğinde var olan sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız. Bundan sonra bayiler ve oto galericiler beraber hareket edecek." 

GÜRSEL BARAN'A DESTEK VERECEKLER

İki ortak aday ATO Başkanı Gürsel Baran'a yeni dönemde de destek vereceklerini belirterek, "Şu an ATO Başkanımız Gürsel Baran'a ve ekibi ile çalışmaktayız. Bir dahaki dönemde de mevcut yönetime destekleyeceğiz" sözlerin kaydetti.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.