Menengiç kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor

Menengiç kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor

Kış aylarında vatandaşın vazgeçilmezi haline gelen menengiç kahvesi öksürüğü azaltıyor, nefes açıyor, balgam söküyor... Peki, menengiç kahvesi pahalı mı? Menengiç kahvesi nasıl yapılır? Menengiç kahvesi nerede yetişir?

bitki-(3).jpgMenengiç kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor

Türkiye’nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinin dağlık bölgelerinde doğal olarak yetişen ve adıyla da dikkat çeken menengiç kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Pek çoğumuzun bu faydalarından habersiz tükettiği menengiç kahvesi, vücudumuzun pek çok noktasına fayda veriyor.

Bilgi aldığımız aktarlar kahvenin öksürüğü kesmeye, nefesi açmaya, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olduğuna ve balgam söktürmeye yaradığına dikkat çekiyor.

Menengiç kahvesini sütle karıştırarak ya da 1 tatlı kaşığı sade şekilde tüketebiliyorsunuz. 

dsc_0193.jpg“HER GÜN YENİ BİR FAYDASINI ÖĞRENİYORUZ”

Tarihi lezzetlerimizden olan bu kahvenin faydalarını sorduğumuz aktarlar gazetemize şu bilgileri verdi:

“Öncelikle metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle üst solunum yollarında nefes açıcı özelliği, kuru öksürüğü kesmesi, göğsü yumuşatması en dikkat çekici özelliklerinden. Her gün yeni bir faydasını öğreniyor kullanıp bir derdine deva olan dsc_0168-001.jpginsanlar da gelip bize anlatıyor bizde başkalarını bunu anlatıyoruz.” Menengiç kahvesinin faydaları arasında ayaktaki terlemeleri azaltma, kandaki kolesterolü azaltma, ses tellerine iyi gelmesi gibi özellikleri de taşıdığı biliniyor.  

 Menengiç kahvesi nasıl yapılır?

1 fincan menengiç kahvesi için isteğe göre 1 kesme şeker atılır. 1 tatlı kaşığı da menengiç kahvesi atılıyor ve 1 fincan süt gerekiyor. Cezveye 1 fincan sütü, 1 kesme şekeri ve menengiç kahvesini attıktan sonra birbirine karışana kadar karıştırmak gerekiyor. Daha sonra kısık ateşte kaynaması gerekiyor. Kaynama süresince de karıştırılması gerekiyor. Daha sonra kaynayıp taşma noktasına gelince fincana alınarak servis ediliyor. 

Menengiç kahvesi pahalı mı? Fiyatı ne kadar?

Menengiç kahvesinin 600 gramlık bir kavanozunun fiyatı 20 ila 30 TL arasında değişiyor.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.